Kayseri'de dananın kuyruğunu koparan lezzet

Kayseri'de az bilinen ancak yapıldığı zaman da mutlaka tarifini sorduracak o lezzeti ne? Aileniz ve sevdikleriniz bu yemeğe bayılacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Kayseri'de dananın kuyruğunu koparan lezzet

Kayseri’de sofralarınızı şenlendirecek tarifleri sizin için hazırlamaya devam ediyoruz. Kayseri’nin az bilinen ancak çok sevilen lezzeti Pöç Kebabı. Kayseri’de dananın kuyruğunu koparan lezzet olarak tabir edilen Pöç Kebabı, kalabalık ailelerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kayseri’ye gelen turistlerin de gözdesi olan Pöç Kebabı, günün her öğününde tüketilebiliyor. İçinde yer alan malzemeler sayesinde protein deposu olarak geçiyor. 


Malzemeler:
1.5 kilo dana pöç
4 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet domates
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 paket et çeşnisi
1 buçuk su bardağı su
Maydanoz
Yapımı:
Derin bir kapta 2 yemek kaşığı su, ayçiçek yağı ve çeşniyi karıştırın. Pöçleri ilave edin ve sosu iyice içine almasını sağlayın. Geniş bir tencerenin altına soğanları dizip, üzerine soslanan pöçleri dar kısımları aşağıya gelecek şekilde sıkıca dizin. Domates, havuç ve sarımsakları ilave edip, üzerine su gezdirin. Kısık ateşe alıp, kapağı kapalı olarak 4 saat pişirin. Üzerine maydanoz ile servis edin.
Afiyet olsun…
Pöç nedir?
Dananın kuyruk sokumu olarak biliniyor. Dananın pöç kısmı çoğunlukla sakatat olarak da geçiyor. Dana omurgasına yer alan 5. veya 6. boğumlar, pöç yemeği için kullanılıyor. Orta Anadolu'ya has bir yemek olarak bilinen pöç, et sevenlerin sık sık tükettiği bir lezzet olarak tüketilmekte. 
Pöç Kebabı hangi hastalıklara iyi gelir?
Kolajen deposu olan pöç, aynı zamanda eklem ağrıları, kırık, çıkık, cilt ve kalp hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi geliyor.Kayseri'de dananın kuyruğunu koparan lezzet