Kayseri'de cumartesi günü miting var

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 75. gününde de sürüyor. Binlerce can kaybının verildiği Gazze için Kayseri'de cumartesi günü yürüyüş düzenleyecek. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de cumartesi günü miting var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen artıyor. Saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 20 bini aştı. Ölenlerin en az 8 bininin çocuk, 6 bin 200’ünün ise kadın olduğu Gazze’deki hükümeti Medya Ofisinden yapılan açıklamada belirtildi. 

Saldırılarda yıkılan binaların enkazında kayıp kişilerin sayısının 6 bin 700 olduğu belirtilen açıklamada, bunların yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunun altı çizildi. 

Sahada bunlar yaşanırken, geçici ateşkes için de yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor.

‘Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyoruz’

Diğer yandan Türkiye’nin dört bir yanından Gazze için sesler yükselmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kayseri’de Filistin’ Destek Platformu cumartesi günü destek yürüyüşü düzenleyecek. 
23 Aralık günü gerçekleştirilecek yürüyüş için saat 14.00’da Sivas Caddesi Büyükşehir Belediye önünden buluşulacak. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı Valilik önünde son bulacak ve burada bir miting düzenlenecek. Konuya ilişkin Filistin’e Destek Platformu,  “Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyoruz’ sloganı ile gerçekleştireceği mitinge katılmak isteyenleri “Sıra sende Kayseri Kayseri’den Şanlı Direnişe Bin Selam” ifadelerini kullanarak davet etti.
 

Kayseri'de cumartesi günü miting var