Kayseri'de Covid'de flaş gelişme!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Mustafa Demirel'den flaş 'Eris varyantı' uyarısı. Eris varyantı Kayseri'de görüldü mü? Semptomları neler? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de Covid'de flaş gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Omicron varyantının bir alt türü olarak görülen eris varyantı, EG.5.1 olarak adlandırılan bir mutasyona sahip olan virüstür. Dünya genelinde yaygın hale gelen eris varyantı vakalarının sayısı giderek artıyor. Covid-19’u neredeyse tamamen gündemimizden çıkardığımız bu günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gelen açıklama endişe yarattı. Kayseri'de covitte flaş gelişme!‘9 kişide görüldü’
Bakan Koca’nın açıklaması üzerine covid-19 yeniden konuşulmaya başlandı. Söz konusu açıklamada, “Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme” diye başlayan Koca, şöyle devam etti; “Hasta etme gücünün (virülanının) düşüklüğünün Eris kapasitesi Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı iletişimli ve aynı ildeler. Şu anda mevcut olan ve günlük hayatımıza devam edilmektedir. Durumun başka yaygın yaygın, ülkede ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.”Kayseri'de covitte flaş gelişme!‘Kayseri’de bu varyant görüldü mü?’
Bakan Koca’nın bu açıklamasının ardından vatandaşın kafasında bazı soru işaretleri oluştu. “Eris varyantı hangi illerde yaşayan 9 kişide görüldü, Kayseri’de bu varyant görüldü mü, Semptomları neler?” gibi sorular yanıtını ararken Kayseri'de şuana kadar eris varyantının görülüp görülmediğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. 

Diğer yandan  Melikgazi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Mustafa Demirel’den eris varantına ilişkin önemli açıklamalar geldi. 

Demirel, eris varyantının semptomlarının korkuttuğunu ifade etti. “Eris, Omicron'un bir alt varyantıdır, bu nedenle semptomlar diğer varyantlarınkine benzer.” diyen Demirel, “Bu belirtilerden birisi ile karşılaşmanız durumunda mutlaka detaylı uzman kontrolünden geçilerek, gerekli tedavinin erkenden başlanması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. Kayseri'de covitte flaş gelişme!Eris varyantının semptomlar neler? 
Boğaz ağrısı
Burun akıntısı
Tıkalı bir burun
Hapşırma
Balgamsız öksürük
Baş ağrısı
Balgamlı öksürük
Boğuk bir ses
Kas ağrıları
Koku almada değişiklik

Demirel, bu sempromlarla karşılaşılması durumunda mutlaka uzman doktor kontrolünden geçilerek, gerekli tedavinin erkenden başlaması gerektiğinide sözlerine ekledi. Kayseri'de Covid'de flaş gelişme!