Kayseri'de Corona'dan kaç kişi öldü, hasta sayısı kaç? İşte son durum

Kayseri'de Corona'dan kaç kişi öldü, hasta sayısı kaç? İşte son durum
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Coronavirüs salgını nedeniyle Filyasyon amaçlı olarak 8.000 kişinin karantina altına alındığı şehrimizde Covid-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısı merak konusu oldu.

KAYSERİ’DE İLK VERİLERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMIŞTI 

Şehrimizde Coronavirüs salgını ile ilgili ilk veriler Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurulmuştu.

Açıklama şöyleydi:

“18 Mart 2020 itibariyle İlimizde gözetim altına alınan vaka bilgileri ise aşağıdaki gibidir.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde 29 vatandaşımız, Kayseri Devlet Hastanesi’nde 13 vatandaşımız, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde  ise 7 vatandaşımız olmak üzere, Kayseri’de toplamda 49 vatandaşımızın takibi yapılmaktadır.” 

İLK ÖLÜM VAKASINI İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMIŞTI

Kayseri’de Coronavirüs nedeniyle ilk ölüm olayını İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli 23 Mart tarihinde sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Benli, daha sonra silmek zorunda kaldığı açıklamasında şunları kaydetmişti:

“Üzüntüyle belirtmek isterim ki; bugün Kayseri'de ilk kaybımız, umreden gelen yaşlı bir misafirimiz oldu. Kendilerini havaalanından hastaneye almıştık. Bu açıdan izole ve ilk günden itibaren yakın takibimizde idi. Merhuma Allahtan rahmet diliyorum.

Bakanımızın da belirttiği gibi yurt dışından gelen vatandaşlarımızın yanında, yurt içinde de temaslı hastalarımızın artık görülüyor olması, evde kalmanın (kendi kendini izole) ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Dün itibariyle ilimizde de temaslı bir vakamız tespit edildi. 

Ne kadar hazırlıklı olsakta sizlerin bu sürece uyumu çok önemli. 

Toplu alanlardan uzak duralım. 

Cenazelere taziyelerimizi telefonla iletelim.

Oturmalara ara verelim.

LÜTFEN 

Evde Kal Kayseri”

KAYSERİ TABİP ODASI 3 HAFTA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI 

İl Sağlık Müdürlüğü’nün ve İl Müdürü’nün açıklamalarından sonra vaka sayısı ile ilgili yaklaşık 20 gün süren sessizliğin ardından Kayseri Tabip Odası verileri kamuoyuna açıkladı.

Kayseri Tabip Odası'nın Twitter hesabından 13 Nisan tarihinde yani 3 hafta önce yapılan açıklamada Kayseri’de 273 Covid-19 hastasının olduğu ve 15 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI 

2 HAFTA ÖNCE YAZMIŞTI

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise 20 Nisan tarihinde yani yaklaşık 2 hafta önce Kayseri Haber Gazetesi’ndeki köşe yazısında, “Kayseri’de pozitif vaka ve şüphelilerin sayısı 700’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 20’ye yaklaşmış.” bilgisini okurları ile paylaşmıştı.

1 AY İÇİNDE ÜRKÜTEN TIRMANIŞ 

Açıklanan bu bilgilere göre; Kayseri’de takip edilen vaka sayısı 18 Mart’ta 49 olarak açıklanmışken ve ilk ölüm haberi 23 Mart’ta verilmişken yaklaşık 1 ay içinde takip edilen vaka sayısı 700’e ölüm sayısı ise 20’ye tırmanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon Ekibi’nin Kayseri’de coronavirüs tespit edilen kişilerle temaslı olan 8.000 kişiyi karantina altına aldığı da ortaya çıkmıştı.

BÜYÜKKILIÇ, “KAYSERİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA AMA YETMEZ”

Peki aradan geçen 15 günde durum ne oldu?

Aynı zamanda Kayseri Pandemi Kurulu Üyesi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da OlayTürk Tv’de gazeteciler Osman Çiftci ve Cem Atakan’ın sorularını cevapladığı Sansürsüz Ramazan Özel Programı’nda yaptığı konuşmada, “Kayseri Türkiye ortalamasının altında ama yetmez.” dedi.

Büyükkılıç, programda konuyla ilgili şunları söyledi:

“Sağlık müdürümüz ve ekibini, üniversite hastanemizin başhekimi ve ekibini bir doktor ağabeyleri olarak tebrik ediyorum. Yüz akımız olan çalışmalar yaptılar. Gönlümüzde daha aşağı rakamlar arzı eder ama Türkiye ortalamasının altındayız. Bu bizim için rakamsal olarak sevindirici boyut ama yetmez. 7 şehrin içerisinde giremedik. ‘Durum vahim’ diyerek felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama tedbir almadan da hiçbir şeyin yapılmayacağını hatırlatmakta hepimizin görevi olmalıdır. Bu işi daha sıkı tutacağız. İnşallah bu süreci yeniden tekrarlamaya fırsat vermeden atlatan şehirler arasında geçeceğiz"

İŞTE KAYSERİ’DE SON DURUM: KAYSERİ’DE POZİTİF HASTA VE VEFAT SAYISI ARTTI 

Haber merkezimize sağlam kaynaklardan yansıyan bilgiye göre Kayseri’de Coronavirüs Covid-19 testi pozitif çıkanların sayısı 700’e yaklaşırken şüphelilerle birlikte takibi yapılan kişi sayısının 1.000’in üzerinde olduğu öğrenildi.

Kayseri’de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 30’a yaklaştı.

Bu durumda ilk vaka sayısının açıklandığı 18 Mart’ta 49 olan takip edilen hasta sayısı bugün itibariyle 1.000’in üzerine çıkmış oldu.

İlk ölüm haberinin açıklandığı 23 Mart’ta 1 olan ölüm sayısı bugün itibariyle 30’a yaklaşmış oldu.

Açıklanan ilk verilere göre vaka sayısı 20 kat, ölüm sayısı da 30 kat artmış durumda.

Şu anda taburcu olanların ve vefat edenlerin dışında hastanelerde tedavisi devam eden kişi sayısının 500 civarında olduğu, bu 500 kişiden 15’i solunum cihazına bağlı olmak üzere 50 kişinin de yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.