Kayseri'de cennet'ten bir parça!

Kayseri'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan eşsiz doğa harikası cennetten bir parça olan yer... Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de cennet'ten bir parça!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Şehir gürültüsünden uzakta, doğayla baş başa, yeşilin binbir rengi ve kuşların cıvıltısıyla ailenizle, sevdiklerinizle keyifli bir bayram tatili geçirmek istiyorsanız, bu haber tam size göre!

Kayseri'de cennet'ten bir parça!

Kayseri'nin doğusundan batısına uzanan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan bu eşsiz vadi, bayram tatilinizde keşfetmek için mükemmel bir destinasyon sunuyor.

Kayseri'de cennet'ten bir parça!

Büyük Bürüngüz, Subaşı, Küçük Bürüngüz, Ağırnas, Turan, Vekse ve Bağpınar mahallelerini içine alan bu eşsiz vadi, doğal ve tarihi güzellikleriyle yerli ve yabancı turistin gözlerini kamaştırıyor.

Kayseri'de cennet'ten bir parça!

Yeraltı şehirleri ve kaya kiliseleri gibi derin tarihi izler taşıyan farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bölge, sivil mimari örnekleri ve dini eserleriyle de zenginleşmiş durumda. UNESCO tarafından koruma altına alınan bu doğal harika, sadece huzurlu bir doğa deneyimi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda tarihi derinliklere yolculuk yapma fırsatı da sunuyor.

Kayseri'de cennet'ten bir parça!

6 bin yıllık zengin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için bayram tatilinde ideal bir nokta olarak Koramaz Vadisi doğa severler ve tarih tutkunları için eşsiz bir keşif rotası.Vadi, kayalara oyulmuş Bizans döneminden kalma kiliseleri ve manastırlarıyla da dikkat çekiyor, bu da ziyaretçilere hem geçmişe bir yolculuk hem de gizemli bir atmosfer sunuyor.

Kayseri'de cennet'ten bir parça!

Doğayla iç içe bir ortam sunarak yürüyüş yapmak, kamp kurmak, piknik yapmak ve unutulmaz fotoğraflar çekmek isteyenler için mükemmel bir alan olma özelliği taşıyor.  Ünü ülkemizin sınırlarını aşan Ağırnaslı deha Mimar Sinan’ın evini de ziyaret edebilirsiniz. Kayseri'nin mistik atmosferini ve zengin kültürel mirasını keşfetmek isteyen herkesi bekliyor.