Kayseri'de bir saat arayla iki deprem!

Kayseri'de son dönemde yaşanan sismik hareketliliğe yenileri eklendi. Kandilli Rasathanesi, Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarıborandere Mahallesi'nde bir saat arayla iki deprem meydana geldiğini duyurdu.

Kayseri'de son günlerde yaşanan sarsıntılara yenileri eklendi. Kentte deprem hareketliliği sürerken, bu kez merkez üssü Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarıborandere Mahallesi olan iki deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından geçilen son dakika verilerine göre, akşam saatlerinde gerçekleşen hafif şiddetli sarsıntılar bölgede kısa süreli tedirginlik yarattı.

Bir saat arayla sallandı

Kandilli Rasathanesi'nden alınan ilk bilgilere göre bölgedeki hareketlilik şu şekilde gerçekleşti:

İlk deprem saat 16:27'de, yerin 7.8 kilometre derinliğinde ve 2.7 büyüklüğünde sismik hareketlilik kaydedildi.

İkinci deprem ise ilk sarsıntıdan yaklaşık bir saat sonra, saat 17:29'da yerin 7.7 kilometre derinliğinde 1.3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.