Kayseri'de beklenen gün geldi! Vana açılıyor, dikkat edin

Kayseri'de merakla beklenen gün geldi. Belediye Başkanı gelişmeyi 'müjde beklenen yolcu geldi' diyerek, vatandaşlara duyurdu.

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi başta olmak üzere bölgede merakla beklenen gün geldi. Belediye Başkanı Halit Taşyapan, bu gelişmeyi ‘Yeşilhisarım müjde beklenen yolcu geldi’ diyerek duyurdu.

Kayseri'de beklenen gün geldi! Vana açılıyor, dikkat edin

Develi 2. Merhale Yeşilhisar Ovası Kapalı Sulama Sistemi kapsamında, doğu hattındaki yedek hatlara deneme suyunun verilmeye başlayacağını dile getiren Başkan Taşyapan, bu konuda çiftçileri uyardı. 

Kayseri'de beklenen gün geldi! Vana açılıyor, dikkat edin

‘Bunu kesinlikle yapmayın! Kayıp yaşanabilir’

Başkan Taşyapan, 'Sulama sisteminin güvenli ve kontrollü bir şekilde denenmesi, işletilebilmesi, tarımsal üretimimizin ve çiftçilerimizin emeklerinin korunması amacıyla güzergâh üzerindeki çiftçilerimizin yedek hatların hat sonlarını kesinlikle açmamaları ve sulama tesislerine müdahale etmemeleri önemle rica olunur. Hat sonlarının açılması, kontrolsüz su çıkışına neden olarak sulama sisteminin işleyişini olumsuz etkileyebilir ve özellikle pancar, mısır, ay çekirdeği ve kabak ekili arazilerde ürün kayıplarına yol açabilir.

Kayseri'de beklenen gün geldi! Vana açılıyor, dikkat edin

'Mağduriyet yaşanabilir'

Başkan Taşyapan, aksi durumda mağduriyetlerin yaşanabileceğini ifade ederek, ‘Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ediyor, tüm üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum’ dedi. 

Kayseri'de beklenen gün geldi! Vana açılıyor, dikkat edin

Bölge için hayati öneme sahip proje

Develi 2. Merhale Yeşilhisar Ovası Kapalı Sulama Sistemi, Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki tarım arazileri için merakla beklenen bir proje. Sulama sistemi yerel çiftçiler için hayati öneme sahip. Bölgeyi bir tarım üssü haline getirmeyi hedefleyen altyapı projesi olarak ifade ediliyor. 

Kayseri'de beklenen gün geldi! Vana açılıyor, dikkat edin

Söz konusu projeye 2021 yılında 41 Milyon TL, 2022 yılında 50 Milyon TL, 2023 yılında 700 Milyon TL  ödenek ayrılmıştı. Kapalı sulama sisteminde başlayacak deneme suları, bölgede heyecan yarattı.