Kayseri'de bakın hangi proje, ne için hayata geçiyor!

Çiftçilerin ürün kaybını en aza indirmek için harekete geçildi. Kayseri'de bu çerçevede taraflar bir araya geldi ve yapılacak çalışmaları masaya yatırdı. Peki proje ne kadara mal olacak? Kocasinan Belediyesi projeye ne kadar para yatıracak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de bakın hangi proje, ne için hayata geçiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tarım ve Ormn İl Müdürlüğü önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İl Müdürlüğü Toplantı salonunda ORAN Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Proje çağrısı kapsamında ‘Hububat Eleme ve Paketleme Tesisi Projesi’ istişare toplantısı yapıldı.
Kayseri'de bakın hangi proje, ne için hayata geçiyor!
Toplantıya Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar’ın yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ve proje ekibimiz katıldı. 
OY BİRLİĞİYLE İMZA YETKİSİ VERİLMİŞTİ
Peki, ‘Hububat Eleme ve Paketleme Tesisi Projesi’ ile ne hedefleniyor. Proje ile çiftçilerin ürün kayıplarını en aza indirmek, ürünlerle katma değer sağlamak ve çiftçilerin gelirlerinin artırılması amaçlanıyor. 
 Proje ile ilgili geçtiğimiz Meclis toplantılarında Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a imza yetkisi verilmişti. Kocasinan Meclisi’nde projeye ortaklık konusu oy birliği ile kabul edildi. 
Kayseri'de bakın hangi proje, ne için hayata geçiyor!
KOCASİNAN BELEDİYESİ PROJEYE NE KADAR PARA AYATIRACAK?
Projenin tamamlanması için gerekli  eş finansman tutarı belediye tarafından karşılanacak. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeyle ilgili olarak,  “Kayseri merkez de en büyük çiftçi nüfusunun olduğu ilçe Kocasinan’dır. Bu kapsamda bölgemizdeki çiftçilerimize destek vermek adına yine örnek bir çalışmaya imza atıyoruz. Tesisin 3 Milyon TL’sini Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından karşılanırken kalan kısmı 2 Milyon 460 Bin TL’si ise Kocasinan Belediye’miz karşılayacaktır.  Hasanarpa Mahallesi’nde kuracağımız tesis ile hasat döneminde ürünlerin elenmesi ve paketlenmesi ve arkasından da projenin büyütülmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca bu proje şu ana kadar Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) de verilen destekler içerisinde en büyük finansmanı oluşturuyor.Başlangıç olacak olan bu uygulama, çok daha büyük alanlarda çok daha büyük tarımsal üretimin kapısını açacaktır” dedi.
Kayseri'de bakın hangi proje, ne için hayata geçiyor!