Kayseri'de Avukatlara saldırı! Art arda tepki geldi...

Kayseri'de avukatlar, ofislerinde tehdit edilirken, aynı zamanda fiziki saldırıya uğradı. Türkiye Barolar Birliği ve Kayseri Barosu saldırıya tepki gösterdi.

Kayseri'de Avukatlara saldırı! Art arda tepki geldi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de avukatlar; Hande Altay ve Murat Altay ofislerinde saldırıya uğradı. Yaşanan olayın ardından saldırgan gözaltına alındı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen saldırganın adli kontrol altına alındığı ifade edildi. 
Diğer yandan Kayseri Barosu, avukatlara yönelik saldırıya tepki gösterdi. Baro’dan yapılan açıklamada, “Yaşanan bu çirkin saldırıyı kınıyor ve meslektaşlarımızın yanında olacağımızı bildiriyoruz” denildi.

Baro’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Meslektaşlarımız Av. Hande Altay ve Av. Murat Altay'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. 29.05.2023 günü meslektaşlarımız Av. Hande Altay ve Av. Murat Altay ofislerinde fiziki saldırıya uğramış ve tehdit edilmişlerdir. Yaşanan bu çirkin saldırı sonrasında saldırgan hemen gözaltına alınmış ve tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmiş ve adli kontrol altına alınmıştır. Avukatların taraf olmadığını ve Avukata yönelen saldırının savunma hakkını özgürlüğünü hedef  aldığını, avukata yapılan saldırının ciddi yaptırımları olduğunu herkes bilmelidir. Yaşanan bu çirkin saldırıyı kınıyor ve meslektaşlarımızın yanında olacağımızı bildiriyoruz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ: KAYSERİ BAROSU ÜYESİ MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK SALDIRININ ETKİN ŞEKİLDE SORUŞTURULMASINI TALEP EDİYORUZ

Türkiye Barolar Birliği’nden de yapılan açıklamada saldırı kınandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
29.05.2023 günü Kayseri Barosu üyesi meslektaşımız Av. Hande Altay, yanında bulunan Av. Murat Altay’la birlikte takip ettiği bir boşanma süreci ile ilgili olarak karşı tarafın tehditlerine ve fiziki saldırısına maruz kalmış, ancak büro çalışanlarının müdahalesi ile saldırgandan kurtulabilmiştir. Göz altına alınarak tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen saldırgan adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverilmiştir.
Avukatın ifa ettiği kamu görevinin amacı, yurttaşın hukukunu korumak ve adaletin tesis edilmesine katkı sunmaktır. Buna rağmen, yurttaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki en etkili aracı olan avukatlara bürolarında, duruşma salonlarında, keşif ve haciz mahallerinde her türlü sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir. Bir kez daha belirtmek isteriz ki; avukat dava dosyasının tarafı ya da yargısal öznelerin düşmanı değildir. Avukatları dosya ile özdeşleştirerek taraf görmek, sözlü ve fiili saldırılarda bulunmak, özünde hak arama hürriyetine ve hukuk düzeninin kendisine yönelik eylemlerdir.
Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi olarak; Kayseri Barosu’na, meslektaşlarımız Av. Hande Altay ile Av. Murat Altay'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, doğrudan yargılama faaliyetine yönelen menfur eyleme dair tüm yargısal mercileri soruşturma sürecini etkin bir şekilde yürütmeye davet ediyoruz.