Kayseri'de avukat avukata 'saldırdı!'

Son günlerde Avukatlara yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Kayseri'de kadın avukat bu kez erkek meslektaşı tarafından saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan avukat şikayetçi oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de avukat avukata 'saldırdı!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Barosu Üyesi Avukat Kübra Akdemir, saldırıya uğradı.  Sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan aynı zamanda tehdit edilen Akdemir, şikâyetçi oldu. 

Olay Kayseri Adliyesi 2’nci Aile Mahkemesindeki boşanma davasında yaşandı. Duruşmaya giren Kübra Akdemir’in, meslektaşı tarafından saldırıya uğraması ise dikkat çekti. 

Kayseri'de avukat avukata 'saldırdı!'

Duruşma sonrası da tartışma sürdü

İddiaya göre, Kayseri 2’nci Aile Mahkemesinde görülen davada Kübra Akdemir, karşı tarafın avukatı Ö.F.Ç arasında duruşmada başlayan tartışma duruşma sonunda da devam etti.  Bu sırada Avukat Ö.F.Ç. bir meslektaşına duruşma sonrasında sözlü saldırıda bulununca,  Kübra Akdemir araya girip, bu duruma tepki gösterdi. 
 Bunun üzerine Ö.F.Ç, Kübra Akdemir’e hakaret edip, tehditte bulundu.

Yaşanan bu olay sonrası Avukat Kübra Akdemir, kendisine yönelik hakaret, bazı çirkin ithamlarda bulunup, tehdit eden meslektaşı hakkında şikayetçi oldu.

Kayseri'de avukat avukata 'saldırdı!'

'Meslektaşım tarafından yapılması beni çok üzdü'

Haber merkezimize konuşan Akdemir, şiddetin ne olursa olsun her zaman karşısında olduklarını ifade ederek, “Meslektaşım tarafından üzerinde avukat cüppesi varken hukuka aykırı eylemlerinin mağduru olmak beni ve hukuk camiasını derinden üzmüştür.” dedi. 

Akdemir, “Ne yazık ki meslek gereği bu konuda hassas olması gereken bir Avukat tarafından yani meslektaşım tarafından sözlü şiddete maruz kalmak, tehdit edilmek beni mesleğim adına çok üzdü. Hele hele 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde bu olayın yaşanması bir kadın avukat olarak da gerçekten düşündürücü olduğu ifade etmek isterim. Bizler mesleğimiz gereği bu konularda örnek olmalı ve hassas davranmamız gerekirken, bunun aksi yönde yaşanan bu olay vicdanları da yaralamıştır. Ben bu haksızlık, kötü sözlerle psikolojik şiddet nedeniyle hakkımı her zaman olduğu gibi hukuk nezdinde arayacağım’ diye konuştu.

Kayseri'de avukat avukata 'saldırdı!'