Kayseri'de artan ev kiraları Meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 'Ülkemizdeki çalışan kesim, ücretli kesim tamamen oradan gelecek güzel habere kilitlenmiş vaziyette' dedi. Genç, artan kira fiyatlarına ve diğer yaşanan ekonomik sorunlara da dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de artan ev kiraları Meclis gündeminde!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Meclis’te konuştu. Asgari ücret konusuna değinen Genç, “Bu haftada Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirleyeceği asgari ücrete kilitleniyoruz. 2 kez toplandı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu hafta içerisinde inşallah üçüncü toplantılarını yapacaklar. Ülkemizdeki çalışan kesim, ücretli kesim tamamen oradan gelecek güzel habere kilitlenmiş vaziyette. Ülkemizde yaklaşık 15 milyon ücretli kesim var, bunun hemen hemen yarısı asgari ücretle geçinmeye çalışıyor” dedi.

“Adı üzerinde asgari ücret ama bizim ülkemizde bu genel ücret gibi değerlendiriliyor” diyen Genç, “Avrupa ülkelerinin ortalamasına baktığımızda, Avrupa Birliği ortalamalarında asgari ücretlerin yaklaşık yüzde 9 oranında olduğunu görüyorsunuz, bizim ülkemize yaklaşık yüzde 50. Bazı ülkelerde bu oran yüzde 3’lere yüzde 2’lere kadar düşüyor. Aralık ayı itibarıyla Türkiye'de 4 kişilik ailenin açlık sınırı 16.483 TL. Şu an kulislerden edindiğimiz bilgilere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonunun hedefindeki rakamı yaklaşık 16 bin lira gibi duyuyoruz; bu, açlık sınırının bile 480 TL altında görünüyor” diye konuştu. 

Kayseri'de artan ev kiraları Meclis gündeminde!

Asgari ücrete bu yıl da B2 kere zam yapılmalı!

“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak asgari ücretin en az 20 bin TL bandında olmasını çok önemsiyoruz” diyen CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, şunları söyledi: Benim şehrim, benim seçim bölgem Kayseri'de en düşük ev kirası 10 bin TL. Geçtiğimiz haftalarda Sayın Merkez Bankası Başkanımız da ifade ettiler, kendisi de İstanbul'daki kiralardan oldukça şikâyetçi. Ankara’daki, İzmir’deki kiraları zaten hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bir asgari ücretlinin 10 bin TL kira verdiğini düşünürseniz bu insanların barınma ihtiyacı, gıda ihtiyacı, çocukları okula gidiyor, emeklileri var, yaşlıları var, ulaşım giderleri var; gerçekten yetersiz bir rakam. Geçtiğimiz günlerde yine Sayın Cumhurbaşkanı ifade etti, ‘Bir kez artıracağız’ dedi asgari ücreti. Geçtiğimiz yıl 2 kere artırılmıştı. Benim buradan iktidara tavsiyem, önerim: Bu yıl tekrar ikinci kez değerlendirsinler asgari ücreti çünkü bizim gibi enflasyonist ülkelerde daha aldıkları ay, maaş artışının gerçekleştiği ay bir hükmü kalmıyor asgari ücretin. Dolayısıyla benim önerim iktidara, Bu yıl da 2 kere zammı öngörsünler.

Kayseri'de artan ev kiraları Meclis gündeminde!

Emekliler için iktidara seslendi!

Emekliler konusunda da konuşan Genç, “Bir öneride emekliler için ifade etmek istiyorum Hükümete. Gerçekten 7.500 lirayla geçinmesi çok zor emeklerimizin. Hepimizin evinde emekliler var, büyüklerimiz var, yaşlılarımız var. Bu hafta inşallah, yasalaşacak 5 bin TL ikramiye, Meclis çalışacak o konuda. Ben, buradan, önümüzdeki dönemde de iktidar yetkililerine de sesleniyorum: Emeklilerimize de gereken artışı, ücretlerinde gereken düzenlemeyi yapmalarını şiddetle öneriyorum.