Kayseri'de aktarmalı öğrenci servisi tepkisi! Başkan: Asla böyle bir şey olamaz
Kayseri'de okul servislerinde aktarma yapıldığı iddiaları gündeme geldi. Servisçiler Odası Başkanı Yavuz Ay, konuyla ilgili haber merkezimize açıklamalarda bulundu.
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte tepki toplayan bazı durumlar da ortaya çıktı. Kayseri Olay Haber Merkezine ulaşan bazı veliler, kentte aktarmalı servis yapıldığını ve öğrencilerin bu yolla mağdur edildiğini öne sürdü. Bu yönde şikayetlerini dile getiren veliler, aktarmalı servis nedeniyle çocukların uzun süre araç içinde ve dışında bekletildiğini iddia etti.
Kayseri'de aktarmalı servis uygulaması mı var?
Haber merkezimize ulaşan veliler, ‘Anlaştığımız servisçi çocuğumuzu okuldan alıyor, sonra başka bir okulun önündeki servisçiye götürüyor. O servisçi de asıl görev yaptığı okulun çıkış saatini bekleyince, aktarmalı servise maruz kalan çocuklar da götürüldükleri okulun çıkış saatini haliyle beklemek zorunda kalıyor. Hal böyle olunca çocuklar ortalama 2 saat servisin içinde ya da dışında, yabancısı oldukları okul önlerinde bekletiliyor. Bu güvenli bir tablo değil. Çocukların saatlerce okul önlerinde boş yere bekletilmesi kabul edilemez. Bu soruna yetkililerin acil el atmasını istiyoruz’ ifadelerini kullandı.
Oda Başkanı Ay: Aktarma sistemi söz konusu olamaz
Bu yönde haber merkezimize dert yanan velilerin isyanı üzerine iddialarla ilgili Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, Olay'a konuştu.
Başkan Ay, böyle bir durumun asla mümkün olmadığını belirterek, olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini savundu. Okul servislerinde aktarma sisteminin bulunmadığını vurgulayan Başkan Ay, ‘Bu konuda bizler velilerden şikayet almadık. Eğer böyle bir durum varsa vatandaşlar bizlere ulaşabilir. Okulun ilk günlerinde bazı aksaklıklardan ve yeni planlamalardan kaynaklı geçici sıkıntılar olabilir. Ama bizim Kayseri’de aktarmalı servis şeklinde bir uygulamamız kesinlikle söz konusu değil' dedi.

