Kayseri'de 9 kişi öldü!

Emniyet'in verileri düşündüren tabloyu gözler önüne serdi. Kayseri'de son iki ayın resmi verilerine bakıldığında 9 kişi hayatını kaybederken, bin 639 kişi de yaralandı. Bütün uyarılara rağmen uyulmayan kurallar acı haberleri beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 9 kişi öldü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Emniyet’in verilerine göre, Kayseri’de Eylül ayında 498 ölümlü ve yaralamalı kaza meydana geldi. Yine kentte resmi verilere göre 375 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kayseri’de geçtiğimiz ay meydana gelen kazalarda 812 kişi yaralandı.  Eylül ayında meydana Kayseri sınırları içerisinde meydana gelen trafik kazalarında 6 kişi de hayatını kaybetti.
Ağustos ayında ise 532 ölümlü ve yaralamalı kaza meydana gelirken, 437 maddi hasarlı kaza yaşandı. Bu kazalarda 3 kişi hayatını kaybetti. Ağustos ayında meydana gelen trafik kazaları sonucu Kayseri’de 827 kişi de yaralandı. 

Kayseri'de 9 kişi öldü!

EN ÇOK HANGİ ARAÇLAR KAZAYA KARIŞTI?
Emniyet, ülke geneline göre ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına karışan araçların cinslerine göre dağılımını da sıraladı.  İlk sırada 17 bin 875 ile otomobil gelirken, İkinci sırada 8 bin 104 ile motosiklet, 5 bin 01 ile de kamyonet yer aldı.  En az kazaların yaşandığı araç cinsleri 5 ile at arabası, 8 tren ve 9 rakamı ile tramvay geldi.
KAZALARA NEDEN OLAN SÜRÜCÜ KUSURLARI NELER?
Ülke genelinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına neden olan sürücü kusurlarında da Eylül ayında ilk sırada 8.922 kaza ile yine araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak yer aldı. 
3.718 ile kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak ikinci sırada yer alırken, 2.256 ile şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak üçüncü, 2.314 ile de arkadan çarpma ise dördüncü sırada yer aldı. 

Kayseri'de 9 kişi öldü!

KAZALARIN EN FAZLA OLUŞ ŞEKLİ
Türkiye genelinde kazaların oluş şekline göre türlere bakıldığında ise ilk sırada önceki 7.792 ile yandan çarpma yer aldı. 3.441 ile yayaya çarpma ikinci, 3.011 ile devrilme, savrulma ve takla üçüncü sırada yer aldı. 
ÜLKE GENELİNDE KAÇ KAZA OLDU, KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?
Ülke genelinde farklı bölgelerde meydana gelen trafik kazaları sonucunda Eylül ayında  42 bin 784 kaza meydana geldi.  Bu kazlarda 141 kişi hayatını kaybederken, 27 bin 269 kişi de yaralandı.