Kayseri'de 8 noktada faaliyete geçti...

Kayseri'de bir süredir çalışmaları devam eden proje hayata geçti. Kentte bazı noktalara sessiz sinyalizasyon yerleştirildi. Bu uygulama özellikle görme engelli vatandaşların hayatını da kolaylaştıracağı ifade edildi.

Kayseri'de 8 noktada faaliyete geçti...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de trafik ışıklarında sesli sinyalizasyon sistemi faaliyete geçmeye başladı. Görme engelli bireylerin sosyal hayatlarını kolaylaştıracak sesli sinyalizasyon sistemi ilk etapta kent merkezinde bazı noktalarda uygulanacak. 
HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK...
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Murat Atmaca konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun süredir trafik ışıklarında sesli sinyalizasyon olması için çaba harcadık. Konuyla alakalı devlet büyüklerimizle sürekli istişare içinde bulunduk. Nihayetinde sesli sinyalizasyon sistemi ilimizde uygulanmaya başlandı. Bu kadar çaba vererek bu konunun çözümü noktasında elimizi taşın altına koyduğumuz için haklı bir gurur içerisindeyiz. Üyelerimiz ve Kayseri’deki tüm engelli bireyler için hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanında trafik ışıklarına sesli sinyalizasyon sistemi pilot bölgelerde başlamış olsa da elzem şekilde ihtiyacı olan ve bu sistemin işine ve evine giderken kendine kolaylık sağlayacağını düşünen bireylerin yönetim kurulu üyelerimize ulaşarak, bu durumu bildirmelerini rica ederi” dedi.
NERELERDE VAR?
Diğer yandan Kayseri’de sesli sinyalizasyonun hizmete girdiği bölgeler şu şekilde: 
Medrese ve meydan geçiş, Düvenönü, Forum AVM,  Kayseri Lisesi, Düvenönü Kavşağı, Kayseri Yem Fabrikası, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  ve Kartal kavşağı…
Trafikte sesli dönem! Kayseri'de 8 noktada faaliyete geçti...