Kayseri'de 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan o binalar yıkılacak!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerinin ardından Kayseri'de de ağır hasar gören çok sayıda binalar olmuştu. Sivas caddesinde yer alan Sema ve Ferda apartmanlarının yıkım işlemleri için geri sayım başladı. Bina sakinleri tahliye edildi. Depremde en çok Sarız ilçesi etkilenmişti. Ayrıntılar Kayseri Olay Haberin Kayseri Haberinde...

Kayseri'de 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan o binalar yıkılacak!

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonrasında, Kayseri’de de ağır hasar alan binalar olmuştu.
Şehrin farklı bölgelerinde binaları yıkım işlemleri hızla devam ediyor. Sivas Caddesi üzerinde yer alan Sema ve Ferda apartmanları da depremden hasar görmüştü. Ağır hasar alan Sema Apartmanı'nın yıkımına karar verildi. Aynı temel üzerine inşa edilen Ferda Apartmanı da, Sema Apartmanı ile birlikte yıkılacak. Bu nedenle bina sakinleri evlerini boşalttı ve yıkım için geri sayım başladı.

Vatandaşlar eşyelarını toplayıp taşınmıştı

Sema Apartmanı, yapılan incelemeler sonucunda ağır hasarlı olarak belirlendi. Ferda Apartmanı da orta hasarlı olmasına rağmen, aynı temel üzerinde yer alması nedeniyle yıkılmasına karar verildi. Bu durum, sonrasında apartman sakinleri eşyalarını taşıyarak, evlerini boşalattı. Bina çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Her iki binanın da yıkım işlemlerinin ne zaman başlayacağı konusunda net bir tarih verilmedi.

Kayseri'de 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan o binalar yıkılacak!

Yerinde dönüşüm gerçekleşecek

Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yerinde dönüşüm projesi devreye girecek. Sema ve Ferda apartmanları yerinde yeniden inşa edilecek. Bu süreçte, yetkililer, akan trafik ve çevredeki dükkan ve mağazaların zarar görmemesi için gerekli önlemleri aldı. Deprem sonrası yaşanacak olan bu yıkım ve yeniden inşa süreci, bina sakinlerini ve çevre binalarında ikamet eden vatandaşların merak konusu olmuştu.

Depremlerde en çok Sarız etkilenmişti

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Kayseri'den en çok Sarız İlçesi etkilenmişti. Yapılan girişimler sonucu Sarız afet bölgesine dahil edilmişti. Sarız'da hasar gören birçok ev kontrollü bir şekilde yıkılıyor.