Kayseri'de 6 hastane için süreç başladı! Gözler Kasım'da
Kayseri'de 6 devlet hastanesini kapsayan 92 kalemlik alım için ihale süreci başladı. Gözler 3 Kasım'a çevrildi. İşte ayrıntılar...
Kayseri'de sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla hastanelerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Tıbbi cihaz, malzeme ve altyapı yatırımlarının yanı sıra hastanelerin günlük işleyişinde önemli yer tutan gıda ihtiyaçlarının karşılanması için de yeni adımlar atılıyor. Bu kapsamda Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, kentteki 6 devlet hastanesini kapsayan geniş çaplı gıda alımı için ihale sürecini başlattı.
Kayseri'de 92 kalem gıda malzemesi alınacak
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayımlanan ihale ilanına göre, 9 kısım ve 92 kalemden oluşan muhtelif gıda malzemesi, dana eti ve tavuk eti alımı gerçekleştirilecek. İhale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesi kapsamında açık ihale usulüyle yapılacak.
Alım kapsamında kuru gıdadan kahvaltılıklara, ana yemek malzemelerinden baharatlara, konserve ürünlerinden makarnaya kadar çok sayıda ürün yer alacak.
Hangi ürünlerden ne kadar çeşit alınacak?
İhale kapsamında alınacak ürünler 9 ayrı grupta toplandı. Buna göre 22 kalem kuru gıda, 15 kalem kahvaltılık, 12 kalem ana yemek malzemesi, 13 kalem baharat, 6 kalem konserve ve turşu, 7 kalem makarna, 10 kalem süt ürünü ve yumurta, 3 kalem kemiksiz dana eti ve kuyruk yağı ile 4 kalem tavuk eti alımı yapılacak.
Toplam 92 kalemden oluşan gıda malzemelerinin, belirlenen teslimat programı doğrultusunda hastanelere ulaştırılması planlanıyor.
Kayseri'deki 6 hastaneyi kapsıyor
İhale kapsamında temin edilecek gıda malzemeleri, Kayseri'nin farklı ilçelerinde hizmet veren 6 hastaneye teslim edilecek.
Alım yapılacak hastaneler ise şöyle:
Bünyan Devlet Hastanesi
Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi
İncesu Arif-İsrafil-Yusuf Uçurum İlçe Devlet Hastanesi
Pınarbaşı Devlet Hastanesi
Tomarza Yaşar Karayel İlçe Devlet Hastanesi
Yeşilhisar İlçe Devlet Hastanesi
İhale 3 Kasım'da yapılacak
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek ihale, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 10.00'da düzenlenecek. Elektronik tekliflerin açılışı, İl Sağlık Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda (Eski Askerî Hastane) gerçekleştirilecek.
İhaleye katılmak isteyen firmalar, tekliflerini Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden elektronik imza ile gönderebilecek. İhalede kısmi teklif verilmesine de imkân tanınacak.
Gıda teslimatları 2027 yılına kadar sürecek
İhale kapsamında işin başlangıç tarihi 1 Ocak 2027 olarak belirlendi. Kuru gıda, kahvaltılık ve diğer temel gıda gruplarının teslimatları belirlenen periyotlarla gerçekleştirilecek.
Ayran, yoğurt ve yumurta gibi ürünlerin teslimatları ise hastanelerin talepleri doğrultusunda haftalık olarak yapılacak. Et ve tavuk ürünleri de hastanelerin ihtiyaçlarına göre peyderpey teslim edilecek. İhale şartnamesine göre tüm teslimatların 30 Haziran 2027 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor.