Kayseri'de 6.8 ya da 7 ve 8 büyüklüğünde deprem olur mu ?

Kayseri'de yaşanabilecek depremlerle ilgili hazırlanan 3 rapordaki deprem rakamları ne anlama geliyor. Gazeteci Osman Çiftci, Tweet dizisinde gerçeği ortaya koydu.

Kayseri'de 6.8 ya da 7 ve 8 büyüklüğünde deprem olur mu ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de deprem ihtimali ile ilgili yayınlanan 3 ayrı raporda da birbirinden farklı rakamlar ifade ediliyor olması kafa karışıklığına neden olurken gazeteci Osman Çiftci, yayınladığı Tweet dizisinde konuyu anlaşılır şekilde anlattı.

Kayseri’de en fazla 6 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğini ortaya koyan Tweet dizisinde Kayseri’de deprem ihtimali ile ilgili hazırlanan raporlardaki rakamların neyi ifade ettiği irdelendi.

Çiftci, Tweet dizisinde 2021 yılında AFAD tarafından, 2021 yılında Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından ve 2023 yılında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) mensup 17 oda temsilciliği tarafından hazırlanan raporları da yayınladı.

Mercalli ölçeği ve Richter ölçeği arasındaki farkın kafa karışıklığına neden olduğunu örnekler vererek kaleme alan Çiftci’nin Tweet Dizisi’ni okumak için linke DOKUNUN