Kayseri'de 5 gün hava nasıl olacak? İşte cevabı…

Kayserilileri hafta içinde nasıl bir hava bekliyor? Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 5 gün hava nasıl olacak? İşte cevabı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de bahar mevsiminin gelmesiyle yüzler gülmeye başladı. Kış mevsiminde yeterince yağış alamayan Kayseri için vatandaşları telaş sarmıştı. Uzmanlar az yağışlar dolayısıyla kuraklık konusunda sürekli uyarılarda bulunurken özellikle üreticiler gözünü bahar mevsimine çevirdi. Mart ayının başından beri Kayseri’de yağış etkisini göstermeye başladı. Son birkaç gündür ise özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Biraz olsun vatandaşları rahatlatan hava durumu bu hafta içerisinde de devam edecek mi yoksa yağışlı hava yerini güneşe mi bırakacak? 

Tüm bu soruların yanıtı Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklana hava tahmin raporuyla geldi. Raporda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında devam edeceği ifade edildi. Çarşamba gününe kadar parçalı ve az bulutlu bir havanın olacağı aktarılırken çarşamba günü itibariyle yeniden yağmur yağışı olacağı tahmin ediliyor. 

Kar yağışı hafta içerisinde görünmezken Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından zirai don uyarısı yapıldı. Uyarıda şu ifadelere yer verildi; “Bölge genelinde pazartesi günü hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(Zirai don, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
 

Kayseri'de 5 gün hava nasıl olacak? İşte cevabı…