Kayseri'de 47 Mahalle Muhtarına ne oldu! Artık yoklar

Kayseri'de 47 Mahalle Muhtarına ne oldu? Demokrasinin yapı taşı olarak ifade edilen Muhtarların sayısı her geçen gün azalıyor. Kentte de bu konuda dikkat çeken bir tablo gün yüzüne çıktı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 47 Mahalle Muhtarına ne oldu! Artık yoklar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Muhtarlar, demokrasinin yapı taşı olarak ifade edilir. Aynı zamanda mahallelerin sesi olan muhtarlar, vatandaşların ihtiyaç halinde uğradıkları ilk basamak olarak ifade ediliyor. 

Kayseri'de SGK verileri dikkat çeken tabloyu gün yüzüne çıkardı

Demokrasinin vaz geçilmez unsurları arasında gösterilen Muhtarlarla ilgili Kayseri'de dikkat çeken bir tablo gün yüzüne çıktı. Kentte 47 Muhtar ve Muhtarlık artık yok. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, Kayseri’de 2024 yılı Şubat ayı sonu itibari ile bir önceki yılın aynı dönemine göre, 4/a kapsamında sigortalı ve 4/b kapsamında sigortalı sayısındakş azalma devam etti.

Kayseri'de 47 Mahalle Muhtarına ne oldu! Artık yoklar

Düşüşten Mahalle Muhtarları da nasibini aldı

Kayseri’de 4/b kapsamında sigortalı toplam sayısı yıllık ve aylık olarak azalışa devam ederken, 49 bin 59 4/b kapsamındaki sigortalı sayısı ile son 33 ayın en düşük seviyesine gerilemişti. Bu gerilemeden Muhtarlar da nasibini aldı ve Kayseri'de 47 Muhtarlık kapandı. 

Kayseri'de 47 Mahalle Muhtarına ne oldu! Artık yoklar

Muhtar sayısı Kayseri'de yüzde 12,9 azaldı

Son yıllarda özellikle Kocasinan Belediye Meclis gündemine gelen mahalle birleştirme kararları ile birlikte bazı mahaleleler artık yok. Örneğin kent merkezinde bir süre önce Gevher Nesibe Mahallesi ile Hacı Saki Mahallesi birleştirildi ve Gevher Nesibe Mahallesi olarak adlandırıldı. Bu gibi yaşanan gelişmelerle birlikte Kayseri'deki Muhtar sayısı da 363'ten, 316'ya geriledi. Yani daha önce var olan 47 Muhtar ve Muhtarlık artık yok. Böylece Kayseri'de Muhtar sayısı da yüzde 12,9 oranında azaldı.