'Kayseri'de 4'lük 5'lik depremler olabilir'

Yer bilimleri uzmanı Serkan İçelli'den Kayseri açıklaması. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Kayseri'de 4'lük 5'lik depremler olabilir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli Kayseri ve Malatya illerinde deprem riski olup olmadığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İçelli X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Malatya ve Kayseri'nin sismik durumunu canlı görelim mi?Çevredeki yırtılan kırıkların yerleşme süreci azalan sıklıkla devam ediyor. Bloklar, kayaçlar yerleşmeye çalışırken, tansiyon çatlakları çalışırken bu tip huzursuzluklar olağandır. Mikro ve orta değerlerde atımlar olmazsa olmaz. Hasarsız ve az hasarlı binalarınız güvenlidir."

İçelli, sismik durumun canlı takibini yaptığı bir video paylaştı. Yayınladığı videoda İçelli deprem riski ile ilgili açıklamalarda bulundu. İçelli, "Kayseri için de ayrı bir istasyondan veri alacağız. Bu paylaşımdan; hoplayacak, zıplayacak, evi terk edecek bir şey sakın anlaşılmasın ben sadece ne gelebileceğini analiz ediyorum. Kayseri istasyonu da aynı şekilde huzursuz ama bu huzursuzluk da büyük bir deprem olacağı anlamına gelmez. Bu titreşimler ufak ufak devam edecek. Küçük 4’lük 5’lik depremler olabilir. Bu depremlerin yerini, saatini tam olarak söyleyemesek de zaten böyle bir teknoloji yok söyleyenlere de itibar etmeyin. Ortalama büyüklükler hakkında tahmin yapabiliyoruz. Bunları sizlere bildirmekte fayda var. Burada ufak atımlar yine devam eder. Kayseri ve Malatya için korkulacak 6.5, 7’lik deprem senaryolarına itibar etmeyin. Kısa bir bilgi vermek istedim. Malatya ve Kayseri huzursuz ama korkulacak bir şey yok. Küçük sallantılar olabilir. Sizleri çok üzecek, yıkacak bir deprem yok arkadaşlar." dedi.