Kayseri'de 350 bin dönüm arazi için sulama önerisi TBMM'de!
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Pınarbaşı ilçesinde yer alan bir mahalle için tarımsal sulama imkânlarını TBMM gündemine taşıdı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kırkgeçit Mahallesi’ndeki tarımsal sulama imkânlarının artırılması amacıyla TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.
Pınarbaşı’nın sorunu TBMM’de
Milletvekili Ersoy, Pınarbaşı ilçesinin Kırkgeçit Mahallesi’nde tarımsal sulama imkanlarını artırmak amacıyla hazırladığımız yazılı soru önergesini, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu.
TBMM Başkanlığı gündemine taşındı
Sunulan yazılı soru önergesinde, Kırkgeçit Mahallesi’nden geçen ırmağın tarımsal sulamada kullanılmasına yönelik daha önce teknik inceleme veya fizibilite çalışması yapılıp yapılmadığı, ırmaktan pompalanacak suyla tarım arazilerinin sulanmasının mümkün olup olmadığı, 350 bin dönümlük alanın sulanmasının teknik ve ekonomik açıdan araştırılıp araştırılmayacağı ve son olarak projenin uygun bulunması halinde sulama tesisleri ve enerji altyapısı için çalışma yapılıp yapılmayacağı soruları gündeme getirildi.
Sulama imkanlarını artırılması amaçlanıyor
Vekil Ersoy TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergeyle Kırkgeçit Mahallesi ve çevresindeki tarım arazilerinin sulama imkânlarının artırılması için projenin uygulanabilirliğinin araştırılması ve Tarım ve Orman Bakanlığının olası yatırım planlarının açıklığa kavuşturulması amaçlanıyor. Milletvekili Ersoy ayrıca bölgedeki sulama imkanlarını artıracak çalışmaların takipçisi olacağının da vurgusunu yaptı.

