Kayseri'de 35 TL'ye sinema! İşte haftanın filmi

Kayseri'de 35 TL'ye sinema keyfi sürüyor. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı günümüzde sinemaya gitmek lüks oldu. Ancak o ilçede 35 TL'ye sineme dikkat çekiyor. Bu hafta gösterimde olan filmin detayları Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 35 TL'ye sinema! İşte haftanın filmi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de 35 TL'ye sinema izlemek mümkün. Ekonomik sıkıntıların her geçen gün artarken sinemaya gitmek lüks oldu. Sinema ücretleri de cep yakarken Kayseri'nin Develi ilçesinde dikkat çeken bir uygulama var. Belediye sinema hizmetiyle dikkat çekiyor. 

Kayseri'de 35 TL'ye sinema! İşte haftanın filmi

İlk olarak 20 TL ile başlayan sinema keyfinde ücret yeni yılla birlikte yüzde 75 zamlanarak, 35 TL’ye yükselmişti. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı herkesin geçinmek için ince eleyip sık dokuduğu şu dönemde 35 liraya sinema vatandaşların da dikkatini çekiyor. Peki, ilçede bu hafta hangi film gösterimde?

Kayseri'de 35 TL'ye sinema! İşte haftanın filmi

Sinema keyfinin detayları

Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde bu hafta Efsana adlı film gösterimde olacak. Komedi filmi 14 Mart tarihine kadar her gün 14:00 ve 19:00'da  zilenebilecek. Diğer yandan yeni yıl zamları ile birlikte öğrenci bileti, 20 liradan 35 liraya, tam bilet de 30 liradan 50 liraya yükselmişti.

Kayseri'de 35 TL'ye sinema! İşte haftanın filmi

Filmin konusu

Çorum'da yaşayan Sadık (Ahmet Kural) ve ailesi, binlerce yıllık aile geleneğini devam ettirerek yoğurtçuluk yaparlar. Yoğurtları lezzeti ve şifası ile bilinir. Bu dillere destan yoğurdun sırrını ise ailenin en büyüğü olan Dede saklar ve yoğurtları o yapar. Fakat bir yaz günü Dede'nin evinin çatısına kar yağması işleri değiştirir. Çünkü efsaneye göre sırrı saklayan kişinin çatısına yaz günü kar yağarsa o sır başkasına verilmelidir. Verilmezse başlarına büyük felaketler gelecektir. Sırrın aktarılması için bütün aile fertleri bir araya gelir. Bu ikiz kardeşler Sadık ve İstanbul'da yaşayıp ailesiyle görüşmeyen Özgür (Ahmet Kural)) arasında bir çekişmeye sebep olacaktı