Kayseri'de 2 yıl içinde 3'üncü çirkinlik!

Kayseri'de son 2 yıl içinde Atatürk'e yönelik 3'üncü çirkin saldırı gerçekleşti. Bugün yaşanan olay akıllara yakın zamanda yaşanan önceki olayları da hatırlattı. Peki ne olmuştu? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 2 yıl içinde 3'üncü çirkinlik!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de son yıllarda art arda yaşanan olaylar akıllarda soru işaretleri bıraktı. 

3 Lise öğrencisi de gözaltına alınmıştı

2023 yılında 3 lise öğrencisinin Atatürk’e yönelik çirkin saldırılarının ardından 23 Nisan kutlamaları sırasında da bir kin bir saldırı gerçekleşmişti. Ekim ayında Kayseri'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yakan 3 lise öğrencisi, jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Kayseri'de bu 2 yıl içinde 3'üncü çirkinlik!

23 Nisan’da da çirkin olay yaşanmıştı

Bu olayların ardından bu kez de Kurban Bayramında Kayseri’de çirkin bir saldırı daha gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanındaki 23 Nisan kutlamalarında Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu sırasında R.K., isimli bir şahıs da çirkin bir saldırı gerçekleştirmişti. ‘Ey Müslümanlar puta tapmayın’ diye bağıran şahıs polis tarafından gözaltına alındı.

Kayseri'de bu 2 yıl içinde 3'üncü çirkinlik!

13 balta darbesi tespit edildi

Tepki toplayan bu olayların ardından Kayseri’de, Atatürk’e yönelik bir çirkin saldırı daha gerçekleşti. Kayseri'de Kurban Bayramı’nın birinci günü öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na bir saldırı daha gerçekleşti. Bir kadın ve bir erkek balta ile Atatürk anıtına saldırdı. Yaşar K. ve Zeynep A. Oldukları ifade edilen baltalı saldırganlar, zabıta ekipleri tarafından fark edildi. Saldırganlar, polis tarafından gözaltına alındı. Diğer yandan anıtta 13 balta darbesi tespit edildi.

Kayseri'de bu 2 yıl içinde 3'üncü çirkinlik!

Baltalı saldırganlar ne dedi?

Emniyete götürülen baltalı saldırganların, Gazetecilerin ‘Neden yaptınız, pişman mısınız?’ sorularına, saldırganlardan Zeynep A. ‘Sadece Allah rızası için’ yanıtını verirken Yaşar K. İsimli saldırgan ise ‘Ne pişmanlığı’ yanıtını verdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kayseri'de bu 2 yıl içinde 3'üncü çirkinlik!