Kayseri'de 2 kişinin öldüğü trafik kazasında flaş karar!

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık B.D.'nin yargılanmasına devam edildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kayseri'de 2 kişinin öldüğü trafik kazasında flaş karar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık B.D.'nin yargılanmasına devam edildi. 30 Mayıs 2023 tarihinde Nevşehir'den Kayseri'ye gelen sürücü B.D. Osman Kavuncu bulvarında 2 vatandaşa çarparak yaşamına son vermiş, kazada H.H.Ç ve B.Ç. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. B.D. 1 Ağustos tarihinde 3. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkmış ve mahkemeden çıkan kararla adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Sanık B.D.'nin bugün yargılanmasına devam edildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Sanık B.D. ve vekili, hayatını kaybeden H.H.Ç ve B.Ç.'nin yakınları ve vekilleri de mahkeme salonunda hazır bulundu.

Davada Davacı vekili, "Ayrıntılı beyan ve dilekçe vermek istiyoruz, olay yerinde yeniden keşif yapılmalı, sanığın cep telefonu incelensin olay anı ve bir saat öncesinin kayıtlarına bakılsın, ben sanığın olay anında cep telefonu ile konuştuğunu düşünüyorum, olayın olduğu cadde aydınlık ve işlek bir cadde sanığın H.H.Ç. ve B.Ç.'yi araç kullanırken dikkati başka yerde olduğu için çarptığını düşünüyorum." dedi.

Davalı vekili ise, "Olay anında hayatını kaybeden H.H.Ç. ve B.Ç.'nin karşıdan karşıya geçerken cep telefonu ile meşgul olduklarını ve bu yüzden aracı görmediklerini olay yerinde iki cep telefonunun da yolda olduğunu ve zarar gördüğünü olay anında orada olan tanıkların olduğunu onların da mahkemece dinlenmesini talep etti."

Sanık B.D. ise yaptığı açıklamada önceki ifadelerini tekrar ettiğini ve beraatini talep ettiğini bildirdi.

H.H.Ç ve B.Ç'nin yakınları ise, "Evlatlarımızın kanı yerde kalmasın, arkalarında 3 yetim bırıktılar, şikayetçiyiz." dedi.

Davada karar çıktı, Mahkeme heyeti sanık B.D.'nin taksirle birden fazla ölüme sebebiyet verme suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Ayrıca sanığın ehliyetine de 5 ay süreyle el konuldu.

Olay

30 Mayıs 2023 tarihinde Osman Kavuncu Bulvarında yaşanan olayda Nevşehir'den kamyoneti ile Kayseri'ye gelen B.D. yolun karşısına geçmeye çalışan H.H.Ç. ve B.Ç'ye çarpmış H.H.Ç (38) ve B.Ç. (35) kaza sonucu yaşamını yitirmişti. B.D. ilk ifadesinde; yayaları sonradan fark ettiğini, aracının hızının 70 km olduğunu, yayaların cep telefonları ile meşgul olduğunu dile getirmişti.