Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!

Kayseri'de 14 Mayıs seçim sonuçları dikkat çeken bir tabloyu da gözler önüne serdi. İşte Kayseri'de önceki seçimlere göre oyunu arttıran ve oyu azalan partiler... Detaylar Kayseri Olay Haber Merkezince hazırlanan Kayseri haber bülteninde...

Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 14 Mayıs seçimlerinde CHP’deki oy artışı dikkat çekti. AK Parti, MHP, İYİ Parti’de önceki seçimlere göre oy kayıpları yaşanırken CHP, tüm ilçelerde oyunu arttıran parti oldu. CHP, 2018 seçim sonuçlarına göre Kayseri genelinde 102 bin 885 oy alırken, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise 53 bin 54 oy fazla alarak 155 bin 939 oya yükseldi.
Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!CHP’den Kayseri Milletvekili seçilen Aşkın Genç, Kayseri’de oyları yüzde 50 oranında artırdıklarına dikkat çekerek, “Sabah erkenden evden çıktık, gece geç saatlerde evimize döndük. Bütün olumsuzluklara, yalanlara, algı oyunlarına, engellemelere, eşitsizliğe karşı da partililerimizle birlikte mücadele verdik” diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 14 Mayıs seçimlerinde Milletvekili seçilen Aşkın Genç, Adliye’de gerçekleştirilen törenle mazbatasını aldı. Anne ve babasının da katıldığı törende duygu dolu anlar yaşayan Genç, destek veren herkese teşekkür etti. 
Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!
'ADİL OLMAYAN BİR SEÇİM SÜRECİNDE KAYSERİ’DE ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİK'
Adil olmayan bir seçim sürecinin yaşandığını kaydeden Genç, "Kayseri’de bütün adaletsizliklere, engellemelere, karalamalara, sahte broşürlere, afişlere, yalanlara, devletin tüm imkanlarını kullananlara karşı da mücade verdik. Kayserimiz’de önceki seçim sonuçlarına göre baktığımızda CHP olarak önemli bir başarı elde ettik. Kayseri’de önceki seçimlere göre oyumuzu yüzde 50 oranında arttırdık" ifadelerini kullandı.
Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!
'DESTEK SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM, AMA BU İŞ DAHA BİTMEDİ'
"Her ilçede oyunu arttıran tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir" diyen CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 'Bu nedenle bizlere bu uğurda emek veren, katkı sunan, çalışan, çaba harcayan herkese, partimizin her kademesinde görev yapanlara teşekkür ediyorum. Tabi bu iş daha bitmedi. İnşallah 28 Mayıs'ta Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayımız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu da milleitn desteği ile 13'üncü Cumhurbaşkanı yapacağız. Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde de ülkemizi her alanda huzura kavuşturacağız” dedi.
Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!
'BU ARTIŞ BAZILARININ ‘AKP’NİN KALESİ’ DEDİKLERİ KAYSERİ’DE ÖNEMLİ BİR BAŞARI'
"Bu oy artışı AKP’nin kalesi' olarak ifade edilen Kayseri’de önemli bir başarı" diyen Genç, sürece ilişkin yaptığı açıklamada “Demek ki Kayseri’de de vatandaşlarımız artık değişim istiyor. Bu oy artışı AKP’ye karşı toplumda olan tepkinin de göstergedir. Çünkü baktığımızda AKP’nin oyu Kayseri’de büyük oranda düştü. Bu artış bazıları tarafından ‘AKP’nin kalesi’ denilen, ancak artık öyle olmadığı herkesçe bilinen Kayseri’de partimiz açısından önemli bir artış. Adil, şeffaf bir seçim süreci olsa bu AKP’deki düşüşün ve CHP’deki artışın daha fazla olacağını herkes biliyor. Ne yazık ki, korkuyla, baskıyla, adaletsizliklerle, yalanlarla dolu bir sürecinin içindeyiz. Hiçbir şey adil değil. Ne yazık ki sadece rakiplerinzle değil, topluma devlet olanakları kullanılarak, tarafısız olması gereken bakanlık makamları kullanılarak, medya gücü ile aktarılan yalanlarla da, algı oyunlarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz” diye konuştu.
Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!
CHP 16 İLÇENİN TAMAMINDA OYUNU ARTTIRDI!
CHP, 2018 seçim sonuçlarına göre Kayseri genelinde 102 bin 885 oy alırken, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise oyunu 53 bin 54 artırarak, 155 bin 939’a yükseltti. Bir olan vekil sayısını da ikiye çıkardı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde göre CHP, Kayseri’de 16 ilçenin tamamında oyunu artırdı. CHP’nin en fazla oy artırdığı ilçe rakamsal olarak 23 bin 476 oy ile Melikgazi ilçesi oldu.
İŞTE CHP'NİN KAYSERİ TABLOSU

Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!KAYSERİ’DE AK PARTİ, MHP VE İYİ PARTİ’NİN OYLARI DÜŞERKEN, CHP’NİN OYLARI ARTTI!
Diğer yandan Kayseri’de 14 Mayıs seçim sonuçları dikkat çeken bir tabloyu da gözler önüne serdi. Seçim sonuçlarına göre, AK Parti, önceki seçimlerde 420 bin civarında olan oyu 370 binlere kadar geriledi. AK Parti'nin İncesu ilçesi dışında diğer ilçelerde oy kaybına uğradı. 
AK Parti’nin Kayseri’de en fazla oy kaybettiği ilçe rakamsal olarak 17 bin 894 oy ile Melikgazi ilçesi oldu. Sarız’da da iktidar partisinin oy kaybı yüzde 35,57 olarak ortaya çıktı. 
Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!
MHP'NİN MERKEZ İLÇELERDE OYU DÜŞTÜ
MHP’de Kayseri’de seçim sonuçlarına göre geriledi. 2018 seçim sonuçlarına göre Kayseri genelinde 182 bin 76 oy alan MHP, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise 5 bin 516 oy daha az alarak 176 bin 560’a gerildi. MHP’nin Kayseri’de merkez ilçeler, Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde oyu düşerken, diğer ilçelerde ise oyunda artış görüldü.
Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!
İYİ PARTİ'DE DURUM NASIL?
İYİ Parti de, 2018 seçim sonuçlarına göre Kayseri genelinde 94 bin 896 oy alırken, 14 Mayıs seçimlerinde ise 93 bin 372’ye geriledi.
Kayseri'de 16 ilçede oylarını artıran tek parti belli oldu!