Kayseri'de 15 yaşındaki çocuğun öldüğü olayda yeni gelişme!

Kayseri-Hacılar yolunda meydana gelen trafik kazası sonrası 15 yaşındaki çocuğun öldüğü olayın davası görülmeye başlandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de 15 yaşındaki çocuğun öldüğü olayda yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri-Hacılar yolunda 26 Nisan 2023 tarihinde meydana gelen trafik kazası sonrası 27 Nisan 2023 tarihinde 15 yaşındaki çocuğun vefat ettiği olayın davası Kayseri 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Duruşmaya maktul Mehmet Sesli’nin babası Murat Sesli davacı olarak katıldı. Sanık F.B. duruşmaya katılmazken taraf vekilleri mahkeme salonunda hazır bulundu.

Sanık F.B.’nin taksirle ölüme neden olma suçlaması ile yargılandığı davaya davacı olarak katılan Murat Sesli mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Olay günü oğlum yeğenim ile buluşacaktı. Yeğenim beni aradı dayı Mehmet’e araba çarptı dedi bende hemen gittim. Ben gittim ambulans geldi. Olay anını görmedim. Ben oraya vardığımda olayın şokundaydım sanık orada mıydı değil miydi bilmiyorum, şikayetçiyim.”

Müşteki vekili mahkeme heyetine yaptığı açıklamada bazı taleplerde bulundu. Vekil, “Olaya tanıklık eden iki kişi var ikisi de buradalar ve olayı anlatmak istiyorlar. Kazanın gerçekleştiği yolda hız limiti 50 km sanık çok süratli geliyor, frene basmıyor, manevra yapmıyor. Maktule çarptıktan sonra maktul kazanın etkisi ile 15 metreye yakın savruluyor. Sanık ise kaza sonrası 10 ila 15 metre ilerledikten sonra duruyor. Maktul ailenin tek erkek çocuğu, olası kastın değerlendirilmesini, kamera kayıtlarının incelenmesini ve olay yerinde keşif yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Tanık K.G. mahkemede yaptığı açıklamada, “Mehmet benim dayımın oğlu olur. Mehmet yayaydı, karşıdan karşıya geçiyordu, sağına soluna bakmıştı. Olay anında iki araç vardı Mehmet ilk aracı geçtikten sonra diğer şeritten gelen 38 AHL 353 plakalı 2. araç Mehmet’e çarptı. Mehmet arabayı görmedi. Çarpmanın etkisi ile havaya uçtu sonrasında yüzüstü bir şekilde ileri düştü. Ben hemen dayımı aradım. Olay sonrası gelenler ambulansı aradılar. Mehmet koşmuyordu seri adımlarla bana doğru geliyordu. Çarpan aracın hızı 90’dan fazlaydı. Mehmet’in elinde telefon kulağında kulaklık yoktu yola bakıp çıkmıştı. Olay yerinde ne yaya geçidi ne ışık vardı. En yakın ışık 2 km ötedeydi.” ifadelerini kullandı.

Tanık E.G.Ö. ise “Olay günü anneannemin evindeydim 8. Katta balkonda sigara içerken aynı zamanda dışarı bakıyordum. Yolun karşısında biri vardı ve çocuk onun yanına gidiyordu. Karşıdan karşıya geçerken 2. Şeritten gelen araç çocuğa çarptı. Ağaçlardan dolayı çocuğun hızlı gelen aracı göremediğini düşünüyorum. Çarpan araç çok hızlıydı, fişek gibiydi. Çarpma öncesi herhangi bir korna veya fren sesi duymadım. Korkunç bir andı. Çocuğa çarpan araç çok hızlıydı ve bir anda ortaya çıktı.” dedi.

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmaya sanığın getirilmesi ve eksiklerin giderilmesini gerekçesiyle davayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay

26 Nisan 2023 tarihinde Kayseri-Hacılar yolunda meydana gelen trafik kazasında Mehmet Sesli (15) ağır yaralanmış, hastaneye kaldırılan Mehmet Sesli 27 Nisan 2023 tarihinde vefat etmişti.

Maktul Mehmet Sesli’nin babası Murat Sesli ve annesi Hikmet Sesli dava sonrası yaşanan olaya ilişkin Kayseri Olay Gazetesi’ne açıklamalarda bulundular

Murat Sesli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Olay Altınoluk mahallesinde Seher Bulvarında oldu. Sabah oğlum çarşıya gitmek için karşıdan karşıya geçiyordu. F.B. denilen katil diyeyim ben size oğluma çarptı. Oğlumu kara toprağa koydu. Onun her türlü cezayı almasını istiyorum. 20 yıl, 30 yıl sürünsün. Kendi evladında bulsun. Yaşattığını yaşasın. 7 aydır ne çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah bilir. O da yaşattıklarını yaşasın bütün kamuoyu duysun. Türkiye duysun bu olayı. Her tarafta yayınlansın istiyorum. Toplum içine çıkamasın. Ben kamera kayıtlarını izledim. Hızı 50 dediler ama 50 60 falan değildi en az 100’dü arabanın hızı. Kaza anının olduğu kamera kaydı var o kaydın ben incelenmesini istiyorum. Ankara’da mı incelenir, İstanbul’a mı gider nereye gidiyorsa o kamera kayıtlarının incelenip aracın hızının tespit edilmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımız ben masumun yanındayım diyordu. Olsun şimdi bizim yanımızda. Göstersin babalığını. Babayım diyordu gerekeni yapsın. Cumhurbaşkanımdan da bunu bekliyorum. Diyeceklerim bu kadar.”

Maktul Mehmet Sesli’nin annesi Hikmet Sesli ise “Trafik olabilir ama o kadar hızlı gidilmez ki. Nasıl çarptıysa çocuğumun ağzından burnundan kanlar fışkırmış kıyafetleri tamamıyla kan olmuş. Organları paramparça olmuş. Bir de 50 ile gidiyormuş. Nasıl bir vicdan varsa aynı arabayı kullanıyor çocuğunu da yanına alıyor. Benim evladım kara toprağın altında kendininki yanında. Nasıl vicdan var. Adalet istiyorum. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Hak ettiğini yaşasın hem maddi hem manevi.” dedi.

Kayseri'de 15 yaşındaki çocuğun öldüğü olayda yeni gelişme!

Kayseri'de 15 yaşındaki çocuğun öldüğü olayda yeni gelişme!
Kayseri'de 15 yaşındaki çocuğun öldüğü olayda yeni gelişme!
Kayseri'de 15 yaşındaki çocuğun öldüğü olayda yeni gelişme!
Kayseri'de 15 yaşındaki çocuğun öldüğü olayda yeni gelişme!