Kayseri cuma gününü bekliyor! Fiyat o gün açıklanacak

Geri sayım başladı. Kayserilileri yakından ilgilendiren haber cuma günü açıklanacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri cuma gününü bekliyor! Fiyat o gün açıklanacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İslam inancında önemli bir yere sahip olan ve nefsi terbiye etmek, birlik, beraberliği daha da pekiştirmeye vesile olan on bir ayın sultanına sayılı günler kaldı. 

‘Ramazan’ kelimesi temizlenmek ve yanmak anlamına geliyor. İslam dininin 5 temel esaslarından biri olan oruç tutmak bu ay içinde gerçekleşiyor. Oruç tutan kişinin Allah tarafından bağışlandığı ve günahlarından arındığı ifade ediliyor. 

Bu ayın önemlerinden biri de birleştirici olmasıdır. İnsanlar bu ayda kötü sözlerden uzaklaşır, yemeklerini paylaşır aynı sofralarda buluşulur. Böylelikle beraberlik duygusu pekiştirilir. Her yıl bir defa yaşanan Ramazan ayı, gece ve gündüz apayrı bir heyecan yaşanır. Bir ay boyunca, Müslümanlar gün doğumundan gün batımına kadar oruç tutarak, nefsi terbiye etmeyi, sabırlı olmayı ve ihtiyaç sahiplerinin durumunu anlamayı amaçlar.

Kayseri cuma gününü bekliyor! Fiyat o gün açıklanacak

Ramazan ayı sadece oruçtan ibaret değildir. Bu ay boyunca yapılan ibadetlerin sevabı kat kat artar. Teravih namazları kılınır, Kuran-ı Kerim okunur, sadaka ve zekat verilir, dua edilir. Aile ve dostlar bir araya gelir, iftar sofraları paylaşılır. Ramazan ayı, manevi arınma ve yenilenmenin yanı sıra, dayanışma ve yardımlaşmanın da zirveye ulaştığı bir aydır.
Kayseri’de de bu muhteşem atmosferin yaşanmasına sayılı günler kaldı. 11 Mart’ta başlayacak olan Ramazan ayı için vatandaşları hem telaş hem de büyük bir heyecan sardı. Evlerde özellikle Ramazan sofraları için çeşitli hazırlıklar yapıldı. Birbirinden güzel yemekler hazırlanıp misafirlerle buluşturulmak üzere dolaplara kaldırıldı.

Kayseri cuma gününü bekliyor! Fiyat o gün açıklanacak

Bereketin bambaşka olduğu bu ayda sofralar adeta göz dolduruyor. Çeşit çeşit yemekler masada yerini alırken, Ramazan sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesinin fiyatları da büyük bir merakla bekleniyor. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı günlerde pide fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği ise merak edilen bir başka konu olarak karşımıza çıkıyor. 

İstanbul, Ankara, Antalya’da 250 gram Ramazan pidesi 15 liradan satılırken, İzmir’de ise 300 gram pide 18 lira olacak. Kayseri için ise fiyatlar henüz belli olmadı. Ramazan pidesinin fiyatları cuma günü belli olacak. 
 

Kayseri cuma gününü bekliyor! Fiyat o gün açıklanacak