Kayseri çiftçisinin beklediği gelişme!

Kayserili çiftçilerinden merakla beklediği hububat alım fiyatları açıklandı mı? Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi 2022 yılı hububat fiyatlarını 5 Haziran'da açıkladıklarını belirterek, 'Piyasa şartlarını da dikkate alacağız' dedi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri çiftçisinin beklediği gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili çiftçilerinde merakla bekledi hububat alım fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bu yıl buğday için yüzde 5'lik artışla 21 milyon ton rekolte beklediklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, "Şubat sonrasında özellikle mart-nisan-mayıs aylarında yağışta artış oldu. Bilhassa nisan-mayıs aylarında bazı bölgeler için söylüyorum son 63 yılın en yüksek yağış ortalamalarına erişildi. İnşallah kurak geçen dönemin telafisi adına bu yağışlar berekete ve verim artışına, aradaki kaybın telafisine imkân sağlayacak durumda. Bu yıl rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz. Gece ile gündüz arasındaki ısı farkından dolayı da inşallah ürün kalitemiz çok çok yüksek. Çünkü gece ile gündüz arasındaki ısı farkı ne kadar yüksek olursa, o kadar daha kaliteli bir buğdayı elde etmemiz mümkün oluyor. Bu yıl buğday için yüzde 5'lik artışla 21 milyon tonluk buğday, Türkiye'nin ihtiyacının karşılanması noktasında gerçekten yeterli durumda. Bu manada bir eksiğimiz noksanımız olmayacak." diye konuştu.Bakan Kirişçi'den hububat alım fiyatı açıklaması?

BAKAN KİRİŞÇİ: PİYASA ŞARTLARINI DA DİKKATE ALACAĞIZ

Her daim olduğu gibi üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini anlatan Kirişci, şunları kaydetti:

"Gerek Toprak Mahsulleri Ofisimizin gerekse özel sektöre ait lisanslı depolarımızın tamamı üreticilerimiz isterse ürünlerini hasat edip ürünlerini bu depolarda muhafaza edebilirler. Biz fiyat açıkladığımızda kendi tercihlerini hayata geçirebilirler. Yani Toprak Mahsulleri Ofisi olarak fiyatları açıkladığımızda üretici kendi kararını verecek, depolardaki ürünlerini satmış olacak. Geçtiğimiz yılı örnek alacak olursak, 2022 yılı fiyatımızı 5 Haziran'da açıkladık. Bu yıl da piyasa şartlarını ve mevsimsel şartlarını da dikkate alarak inşallah gerektiğinde, gerekli zamanı, gereken fiyatı açıklıyor olacağız. 2022 yılında, bir önceki yıl 2250 lira olan buğdayı, 7 bin 450 liraya almıştık. 7 bin 450 liranın bin liralık kısmı Toprak Mahsulleri Ofisi'ne teslim edilen ürünler içindi. Piyasada da 6 bin 450 lirada buğday işlem görmüştü. Bu yıl da oturup bu hesaplamaları yapacağız. Bizler için üreticinin üretim maliyetleri ve refah seviyesi bu anlamda önemli olacak. Piyasa şartlarını da dikkate alacağız."