Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin vergi borcu bilmecesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısında Belediyenin ve bağlı kuruluşların vergi borçlarına karşılık aralarında üzerinde Kadir Has Kongre Merkezi'nin de bulunduğu 5 arsa Maliye Hazinesine satıldı. Meclis üyelerinin belediyenin ve bağlı kuruluşların ne kadar vergi borcu olduğu yönündeki sorular ise yanıtsız kaldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin vergi borcu bilmecesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat Ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda 115 madde görüşülürken, belediyenin kamu kurumlarına olan borçları üzerinde yapılan tartışmalar sonuçsuz kaldı. Mecliste ilk olarak SGK’ya olan prim borçlarından dolayı 51 dönümlük küçük sanayi sitesi arsası SGK’ya satıldı. CHP’li meclis üyesi Özgür Özer’in SGK’ya ne kadar prim borcu olduğu yönündeki ısrarlı sorularına karşılık her ay prim tahakkuk ettirildiği için net bir rakam verilemeyeceği ifade edildi. Prim borçlarına karşılık 51 dönümlük küçük sanayi sitesi arsası SGK’ya satılırken; belediyenin vergi borçları için de aynı yöntem devreye girdi. Vergi borçlarına karşılık İki cami arsası, DSİ Hizmet binasının bahçesi, Sümer’de üzerinde okul bulunan bir okul arsası ve Kadir Has Kongre Merkezi’nin üzerinde bulunduğu arsanın Maliye Hazinesine satılması meclisten geçti. 

Bu herkesin yapamadığı bir çalışma

CHP’li Özgür Özer’in belediye ve bağlı kuruluşlarının ne kadar borcu olduğu sorarak, “Yine bu üç dört defa oluyor artık yılda. Yani bu da yol oldu başkanım. Bundan önceki konuşmalarımda şunu da rica etmiştim. Bu belki beşinci, altıncı, yedinci olacak. Yani bu arsaların değerleri yazılsın, ne kadar borcumuz var, hangi şirketin ne kadar borcu var… Siz biliyorsunuz, başkansınız ama buradaki diğer bilmesi lazım. Bizim de bilmemiz lazım” şeklindeki sözleri üzerine Büyükkılıç, “Şimdi burada verdiğimiz okul alanı vardır, cami alanı var. Kamu yararına olanlar daha önceden belediyenin tapusunda şimdi onlara devrediyor. Çünkü bunlar Milli Emlak'ın bünyesinde olması gereken. Ya bu herkesin yapamadığı bir çalışma. Özgür Bey, sen şimdi iyi niyetli soruyorsun” diye yanıt verirken, Özer’in an itibariyle borç miktarını sorması üzeri Büyükkılıç, “Vergi de değişir, SGK da değişir” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Özer, “Artıda mıyız, ekside miyiz, bunu herkes bilsin” dedi.