Kayseri bunu konuşuyor! Yeşilhisar'da toprakları kimler alıyor?

Olay ekranlarına konuk olan Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Murat Demirel'e Kayseri eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Yahudilerin Yeşihisar'da toprak aldığı yönündeki iddialarını sorduk. Demirel, Yeşilhisar'da yüksek paralarla toprakların el değiştirdiğini söyledi. Peki bu toprakları kimler alıyor? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri bunu konuşuyor! Yeşilhisar'da toprakları kimler alıyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, katıldığı bir yayında Yahudilerin Kayseri Yeşilhisar’da ederinden yüksek bedeller ödeyerek toprak aldığını gündeme taşımıştı. Olay Türk ekranlarında yayımlanan Tarım Gündemi programına konuk olan Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Murat Demirel’e Halaçoğlu’nun bu iddiasını sorduk.

Kayseri bunu konuşuyor! Yeşilhisar'da toprakları kimler alıyor?

Yeşilhisar’da son dönemde yüksek fiyatlarla arazilerin el değiştirdiğini ifade eden Aydın, “Yeşilhisar’da gerçekten arazi fiyatları çok yükseldi. Yani afaki bir yükseliş var. El değiştiren topraklarımız da var. Maalesef bu afaki rakamlardan dolayı bizim Yeşilhisar’daki üreticimizin kendi üretim yaptığı veya kirayla kullandığı araziyi satın alma imkanı yok. Çünkü fiyatlar çok aşırı yükseldi. El değiştiren topraklarımız var ama bunu İsrail mi alıyor, yoksa başka biri mi alıyor, bu konuya vakıf değiliz. Ama el değiştiren Yeşilhisar dışına satılan arazilerimiz, topraklarımız var.” diye konuştu.