Kayseri böyle bir deprem yaşamadı, fayları karıştırmaydıysa yazıklar olsun

Kayseri'de tedirginliğe neden olan Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın Ecemiş fayı ile ilgili açıklamasına Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş'tan sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen de sert tepki gösterdi. Evsen, ' Kayseri böyle bir deprem yaşamadı, fayları karıştırmaydıysa yazıklar olsun.' dedi.

Kayseri böyle bir deprem yaşamadı, fayları karıştırmaydıysa yazıklar olsun
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal’ın Kayseri’den geçen Ecemiş fayı ile ilgili açıklamasına Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş’tan sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen de sert tepki gösterdi.

Pampal’ın açıklamasını sorduğumuz Evsen, “Kayseri ne aletsel ne de tarihsel dönemde böyle bir deprem yaşamadı. 

Açıklama aklımızın sınırlarını zorladı, hangi fayı konustugunu sanırım unutmuş.Yazıklar olsun.” dedi.

Evsen, haber merkezimize şu açıklamayı yaptı:

“Süleyman Pampal hoca Ecemiş fayı üzerinde 7 ve üzerinde deprem meydana gelir diye aklımızın sınırlarını zorladı adeta. Hocanın ne konuştuğu veya hangi fayı konustugunu sanırım unutmuş. Aklındaki Kuzeyanadolu fayı veya Doguanadolu fayı ise saygı duyarım. Yok eğer Ecemiş fayını kastediyorsa hocanın yetiştirdiği öğrencilere yazık olur. Fayları karıştırmadı da böyle bir açıklama yapıyorsa Hoca artık emekli olup bu işleri birakmasi gerekir. Yazıklar olsun.”

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medyadaki Twitter hesabı (@EvsenAdnan) üzerinden yaptığı açıklamada da şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde Kayseri şehrini etkileyecek ve Ecemiş fay zonu üzerinde 7,5 büyüklüğüne kadar çıkabilecek depremlerin olabileceğini söyleyen sözüm ona bazı hocalar gündem olmaya çalışmaktadır. 

Bu tür açıklama ve beyanatların hiç bir alt yapısı yok. 

Kaldı ki aletsel ve tarihsel dönemde Kayseri hiç bir zaman hocanın aklından geçirdiği depremleri yaşamamış. 

Hocanın yetiştiği öğrencilere yazık. Artık bu işleri bıraksın. Milleti temelsiz açıklamalar ile oyalamaktan vaz geçsin.