Kayseri borçta 4'üncü oldu!

Kayseri, Büyükşehirler arasında borcu en fazla artan iller sıralamasında dördüncü oldu. Resmi veriler ile birlikte hazırlanan denetim raporları dikkat çeken tabloyu gözler önüne serdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri borçta 4'üncü oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ile ilgili olarak ortaya çıkan veriler akıllarda soru işaretleri bıraktı. Sayıştay'ın Büyükşehir Belediyeler ve Bağlı İdareler ait 2022 denetim raporların yayımlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de borcu en fazla artan Büyükşehir Belediyeleri arasında yer aldı. Sayıştay Başkanlığı’nın 2022 yılı Büyükşehir Belediyeler ve Bağlı idareler denetim raporunda depremden etkilenen iller yani Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Maraş ve Şanlıurfa kapsam dışı bırakıldı. 

Kayseri borçta 4'üncü oldu!

En fazla borcu artan Büyükşehir Belediyeleri belli oldu!

Sayıştay tarafından deprem illeri kapsam dışında bırakılarak 23 Büyükşehir Belediyesi ve Bağlı İdarelere ait denetim raporlarına göre, 20 Büyükşehir Belediyesinin borcu artarken, 3 belediyenin ise borcunun azaldı. Son 1 yılda borcu en fazla artan il sırlamasında, Kayyum tarafından yönetilen iki belediyeden Mardin Büyükşehir Belediyesi yüzde 399,4 artış ile ilk sırada yer alırken, Van Büyükşehir Belediyesi yüzde 285,4 artış ile ikinci sırada yer aldı. Sıralamada, Konya Büyükşehir Belediyesi yüzde 97,1 artış ile üçüncü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 82,5 artış ile listede dördüncü sırada ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi de yüzde 64,6 artış ile beşinci sırada yer aldı.

Kayseri borçta 4'üncü oldu!

En az borcu artan belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu

Sayıştay'ın denetim raporlarına göre, borcu en az artan Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 7,4 artış ile Mansur Yavaş başkanlığındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu.

Kayseri borçta 4'üncü oldu!

Borcu en fazla azalan belediyeler hangileri

Sayıştay'ın denetim raporlarına göre, 2022 yılında 2021 yılına göre borcu en fazla azalan Büyükşehir Belediyeleri sıralamasında, Denizli Büyükşehir Belediyesi yüzde 10,9 azalış ile ilk sırada yer alırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi 6,8 ikinci sırada ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yüzde 6,7 azalış ile üçüncü sırada yer aldı.

0Kayseri borçta 4'üncü oldu!

Gazeteci Cafer Zengin ve Ekonomist Zeki Karahüseyin, Olay Türk TV'de Ekonomik Bakış programında gündemede yer alan olayları, Sayıştay raporlarını ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Ekonomik Bakış'ı izlemek için TIKLAYIN

 

Kayseri borçta 4'üncü oldu!