'Kayseri Anadolu'ya örnek bir şehir'

Kayseri İl Müftülüğü ev sahipliğinde hayırsever iş insanları ile 'Zekat iyilik' buluşması gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'Kayseri Anadolu'ya örnek bir şehir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği içerisinde yürütülen hizmetlerin iş insanları nezdinde etkin bir şekilde bilinirliğini artırmak ve farkındalık oluşturmak, zekat verebilecek durumda olan hayırseverle ihtiyaç sahipleri arasında kardeşlik köprülerinin kurularak dayanışma ve kaynaşma ruhunun canlı tutulmasını sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata’nın katılımlarıyla Kayseri İl Müftülüğünün ev sahipliğinde hayırsever iş insanları ile zekat iyilik buluşmaları gerçekleştirildi.

'Kayseri Anadolu'ya örnek bir şehir'

OSB konferans salonunda gerçekleştirilen program, Camii Kebir İmam Hatibi Halil İbrahim Aslan’ın  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile  başladı.

'Kayseri Anadolu'ya örnek bir şehir'

Açılış konuşmasını yapan il Müftü Vekili Yaşar Bolat, “Yeryüzünde iyilik hakim oluncaya kadar mefkuresiyle siz hayırsever iş insanların desteğiyle yola çıktık. İslamiyet'in yayılmasında Müslüman iş insanları, gittikleri ülkelerin ticari mahiyette panayır fuar vb. pazarlarında ürettikleri ürünlerin kalitesi, dinimizin alışverişlerde koymuş olduğu ilkeleri doğrultusunda İslami ve insani hasletlerle bezenmiş nezaket ve zarafetleriyle göstermiş oldukları örnek davranışlarıyla bulundukları coğrafyadaki insanların gönüllerini fethetmişlerdir.  Sizler de dünyanın dört bir köşesine sadece ürünlerinizi değil, ürünlerle beraber bizim medeniyetimizi, dinimizi, dilimizi ve kültürümüzü götürerek bu erdemli hareketi devam ettiriyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak geçmişten günümüze farklı coğrafya ve kıtalarda feth edilen gönüller ile kardeşlik köprülerin kurularak dayanışma ve kaynaşma ruhunun canlı tutulması adına bizlere emanet ettiğiniz zekat ve sadakalarınızı bir emanet ve sorumluluk bilinci içerisinde yerlerine ulaştırmaya çalışıyoruz, İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla rehberlik vazifesini ifa ederek insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi

'Kayseri Anadolu'ya örnek bir şehir'

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata ise toplantıya katılan mümtaz heyet hayırseverlere katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra “Kayseri nasıl helalinden kazanılacağını hem Kayserimize hem de Anadolu’ya örnek olarak göstermiş mümtaz bir şehrimizdir. Büyüklerimizin bir sözü var: ‘Ölmek istemeyenler ölmez eser bıraksın’ Başkanlığımız ve TDV aracılığıyla 114 ülkeden öğrenci ülkemizde eğitim görmektedir. Bütün ihtiyaçları TDV tarafından karşılanmaktadır. Mazlumun haksızlığa uğradığı bir dünyada bu coğrafyanın insanları güçlü ve ayakta olmalıdır. Geceyi gündüze katmalı, üretmeli ve o mazlumların imdadına yetişmelidir. İyilik Dünya’ya egemen oluncaya kadar elimizden gelen gayreti göstermeyi Rabbim hepimize nasip eylesin. Mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaşma konusunda kurumumuza göstermiş olduğunuz güvenden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

'Kayseri Anadolu'ya örnek bir şehir'