Kayseri 12'nci oldu...

Türkiye'de farklı sektörlerde en fazla yatırım teşvik belgesi alan iller belli oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde...

Kayseri 12'nci oldu...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri en fazla yatırım belgesi alan 12’inci il oldu. 2023 Ocak-Nisan döneminde, alınan yatırım teşvik belge sayısına göre il sıralamasında, İstanbul 578 adet ile ilk sırada yer alırken, İzmir 383 adet ile ikinci sırada, Bursa 379 adet ile üçüncü sırada yer aldı. Kayseri ise 112 adet ile 12’inci sırada yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verileri bu konudaki tabloyu gözler önüne serdi.

Gaziantep’in aldığı yatırım tutarı Kayseri’nin 7 katı

2023 yılı Ocak-Nisan döneminde Kayseri'de 3 milyar 571 milyon liralık sabit yatırım tutarı düzenlenirken, Gaziantep'te düzenlenen sabit yatırım tutarı ise 25 milyar 286 milyon lira ile Kayseri’nin 7 kat üzerinde yatırım gerçekleşti. Hatay, Niğde ve Yalova illerinin aldıkları yatırım teşvik belge sayısı Kayseri’nin 1/3'ü iken yatırım tutarları ise Kayseri’nin çok üzerinde ortaya çıktı. 

Diğer yandan Kayseri’de 2023 yılı Ocak- Nisan döneminde yani 4 aylık dönemde toplam 3 milyar 571 milyon liralık sabit yatırım projesi için 112 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Bu yöndeki yatırımların gerçekleştirilmesiyle bin 578 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. 

Güneş enerjisi yatırımlarında dikkat çeken arttış!

Kayseri’de 2023 yılı Ocak-Nisan döneminde verilen 112 teşvik belgesinin 61 adeti imalat sektörüne, 42’si enerji sektörüne, 5’i hizmet sektörüne, 2 şer tanesi ise madencilik ve tarım sektörüne verilmişti. 

2023 yılı Ocak-Nisan döneminde enerji sektörüne verilen teşvik belgesi ve yatırımlarında da dikkat çeken artış yaşandı. Enerji sektöründe verilen yatırım teşvik belgelerinin ilk sırsında güneş enerjisine yönelik yapılan yatırımlar olması da yine dikkat çekmişti.