Kat kat bomba kat kat lezzet

Rekor kıran lezzet bombası: Kat kat bomba kat kat lezzet... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Kat kat bomba kat kat lezzet
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili hanımların sıklıkla yaptığı lezzet bombası bir tarif. Yedikçe yediren bol kalorili, tatlı isteğinizi giderecek, herkesin tarifini istediği tat...

Malzemeler 

Keki için 
4 tane yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1,5 su bardağı un 
1 paket kabartma tozu 
Şerbeti için 
1,5 su bardağı toz şeker 
1,5 su bardağı su 
1 dilim limon 

Muhallebisi için 

1 litre süt 
1 su bardağı un 
1 su bardağı toz şeker 
yarım su bardağı mısır nişastası 
1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 

Ganaj için 

1 paket süt kreması 
1 paket 160 gr sütlü çikolata 

Krem şanti için 
1 paket krem şanti 
1 su bardağı soğuk süt

Kat kat bomba kat kat lezzet

Yapılışı

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Yumurta köpük köpük olup beyazlaşınca unu, kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Katı yağla yağladığınız borcama hamuru döküp fırına veriyoruz. Kekinizi 180 derece fırında pişiriyorsunuz.

Tatlınızın şerbeti için şekeri, suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatmaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca bir dilim limonu da ilave ediyoruz.
Kekimiz piştikten sonra ilk sıcağı geçtikten sonra şerbeti kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz. Tatlının muhallebisi için tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu alıyoruz. Topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz. Muhallebi ılıyınca kekimizin üzerine döküyoruz. Muhallebi soğuyunca da üzerine krem şanti sürüyoruz.

Ganajı için tencereye süt kremasını alıp ısıtıyoruz. Daha sonra üzerine 160 gr çikolata ekleyip eritiyoruz. Ganaj soğuduktan sonra krem şantinin üzerine döküyoruz ve tatlımızı soğuması için buzdolabına bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Kat kat bomba kat kat lezzet