KASKİ su fiyatlarına gizli zam mı yaptı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın açıklamalarına rağmen Aralık ayı ve Ocak ayı KASKİ'nin birim fiyatlarındaki farklılık, 'KASKİ su fiyatlarına gizli zam yapıyor' yorumlarını beraberinde getirdi. Bu sorunun yanıtı, Kayseri Olay farkı ile, Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

KASKİ su fiyatlarına gizli zam mı yaptı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeni yılın ilk Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, bir yıl süreyle su fiyatlarını sabitlediklerini açıklamıştı. Aralık ayında birim fiyatı 21 lira 22 kuruş olan su fiyatının Ocak ayında faturalarına 21 lira 85 kuruş olarak yansımasının ardından haber merkezimize ulaşan okuyucularımız, KASKİ’nin su faturalarına gizli zam yaptığını öne sürerek, tepki gösterdi.

KASKİ su fiyatlarına gizli zam mı yaptı?

Okuyucularımızın bu tepkisini KASKİ yetkililerini sorduk. Gizli ya da açık her hangi bir zam uygulamasının söz konusu olmadığını belirten yetkililer, bir süredir uygulanmakta olan Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi’nin aylık bazda su fiyatlarına yansıtılması uygulamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın 8 Ocak 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile bir yıllığına durdurulduğunu hatırlattı. Ancak Aralık ayı enflasyon rakamlarının Başkan Büyükkılıç’ın açıklama yaptığı tarihten 5 gün önce 3 Ocak 2024 tarihinde yaptığını belirten yetkililer, “Aralık ayı enflasyon rakamı 2,93 olarak açıklandı. Bu da otomatik olarak faturalara yansıdığı için Aralık ayında 21 lira 22 kuruş olan birim fiyat 21 lira 85 kuruşa yükseldi.” dedi. Her hangi bir zam uygulamasının olmadığını belirten yetkililer, 2025’in şubat ayına kadar birim fiyatın 21 lira 85 kuruş olarak sabitlendiğini dile getirdi.