KASKİ'den vatandaşlara uyarı!

KASKİ Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının düşmesinden dolayı sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

KASKİ'den vatandaşlara uyarı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışlarıyla birlikte meydana gelebilecek donma olaylarına karşı KASKİ Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı.

KASKİ Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabında bir açıklama yaparak donma olaylarına karşı, su sayaçları ve tesisat borularını yalıtım malzemeleri ile kaplamanız olası donmaların önüne geçeceğini belirtti. 

KASKİ'den vatandaşlara uyarı!

Müdürlük, su sayacı ve tesisat borularınızı olası donmalara karşı koruyun. Hava sıcaklıkların düşmesi ve kar yağışlarıyla birlikte meydana gelebilecek donma olayına karşı, su  sayacı ve tesisat borularını yalıtım malzemeleri ile kaplamanız olası donmaların önüne geçecektir dedi. 

Su tesisatları, iklim değişikliklerine karşı korunması en çok önem arz eden donanımlardır. Bu nedenle havaların soğuduğu bu günlerde açıkta olan su sayaçları ve tesisatta yer alan borular soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donmaktadır.

KASKİ'den vatandaşlara uyarı!

Kışın su sayacı ve borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekir. Sayacın etrafı izocam, talaş veya benzeri materyaller ile koruma altına alınarak, olası bir problemin önüne geçilmelidir. Donma halinde ise sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, su elemanlarının patlamasına ve maddi hasarın daha da artmasına neden olmaktadır.