KASKİ'den uyarı: Sağlık için su için!

Kayseri Su ve Kanalizasyon idaresi uyarıyor: Sağlık için su için... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

KASKİ'den uyarı: Sağlık için su için!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Su ve Kanalizasyon idaresi uyarıyor: Sağlık için su için...

KASKİ su tüketiminin önemi konusunda uyarılarda bulundu. KASKİ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı videolu paylaşımda su tüketiminin önemine vurgu yaptı.

Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Acil Uzmanı Doç. Dr. Murat Doğan: "Hepimizin bildiği gibi yeryüzündeki tüm canlıların yaşamlarını devam ettirmek için gerekli olan temel maddemiz sudur. Dünyamızın 4'te 3'ü vücudumuzun da 3'te 2'si sudur. Organlara geldiğimiz zaman; beynimizin yüzde 85'i, kan dokumuzun yüzde 80'i, ve kas dokumuzun yüzde 70'i sudan oluşmaktadır. Vücudumuzdaki tüm metabolik faaliyetlerde su en önemli görevi oluşturur. Bu görevleri dolayısıyla vücut ısısının ayarlanması, besinlerin ve gıdaların; sindirimi, emilimi, taşınması, metabolize edilmesi ve metabolize edildikten sonra idrar ve ter yoluyla atılmasında faaliyet gösterir. Bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde faaliyet gösterir. İştah azalmasında, kan dolaşımında, oksijenin taşınmasında, atıkların atılmasında en önemli görevi görmektedir."

Çocuklarımız yeterli miktarda su almadığında nelerle karşı karşıya kalır?

Doç. Dr. Murat Doğan açıklamalarına şöyle devam etti: "Bağışıklık sistemini düzenlediği için enfeksiyonlara yatkınlık oluşur. Terleme ile ilgili vücut ısısının ayarlanması bozulduğu için çocuklarda ateş yüksekliği meydana gelir. İdrar yollarında problemler, idrar yolu enfeksiyonu, böbrek yollarında problemler, kalp yetmezliği, hiper tansiyon, hipo tansiyon, vücut ısısının düzenlenmesi ve en önemlisi gıdalarla besinlerin; emilimi, sindirimi, taşınmasında problem olduğu için vitamin ve mineral eksiklikleri ve bunun sayesinde büyüme ve gelişme geriliği ve az önce de bahsettiğim gibi beynimizin yüzde 85'i su olduğu için beyinsel fonksiyonlarda sorun olur. Baş dönmesi, baş ağrısı, konsantrasyonda bozulma, okul başarısının düşüklüğü gibi çocuklarımızın ileri yaşamını etkileyebilecek sorunlara neden olmaktadır."