Kartal Kavşağı'nın maliyeti belli oldu! Firmalardan rekor teklif
Kayseri'de trafiğin rahatlaması ve ulaşımda geçen sürenin azaltılması için dev projelerden olan Kartal Kavşağı'nın yapımına başlandı. Maliyeti ile konuşulan Kartal Kavşağı'na hangi firmaların teklif verdiği de belirlenirken, detayları Kayseri Büyükşehir Belediyesi paylaştı.
Kayseri’nin dev projelerinden olan ve vatandaşların yıllardır beklediği Kartal Kavşağı için çalışmalar dün itibari ile başladı. 9 ay boyunca kapalı olacak yol için uyarılar günler öncesinden yapılırken bu kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hangi firmaların ne kadar teklif verdiği yayınlandı. Dev proje için değerlendirilen teklifler arasında ise Kayseri’den firmanın yer almadığı belirlendi.
Kayseri’nin dev projesi için çalışmalar başladı
Hayata geçirilmesi için Dünya Bankası’ndan kredi çekilen dev projenin yapımında dün itibari ile başlandı. 9 ay sürmesi planlanan çalışmalar için Kayseri’de alternatif yollar ve kavşaklar aylar öncesinden hayata geçirilirken, bu kez ise ihalede verilen teklifler belli oldu.
İhalenin ardından detaylar belli oldu
Kartal Kavşağı ihalesinde verilen teklifler Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinde yer aldı. Kazanan firmanın Ya-fa Mühendislik olduğunu Başkan Büyükkılıç geçtiğimiz günlerde açıklamış, 865 milyon 524 TL teklif verdiğini duyurmuştu. Diğer firmaların tekliflerine dair detaylara da yer verilirken, İzmir merkezli bir firmanın 876 milyon 918 bin 462 TL, Ankara merkezli bir firmanın 1 milyar 69 milyon 94 bin 325 TL, Ankara merkezli bir diğer firmanın 1 milyar 70 milyon 547 bin 210 TL teklif verdiği belirlendi. Yer alan bilgilerde ise Kayseri’den herhangi bir firmanın değerlendirilen teklifler arasında yer almadığı görüldü.

