Karpuzcu'dan sonra Armutçu! Bu kez ne diyecekler?

Kayseri'de MHP Milletvekili Baki Ersoy'un, zabıtaların müdahalesiyle gündeme gelen Armut satan seyyara sahip çıkması akıllara 2019 yılında yaşanan Karpuzcu vakasını getirdi. O dönem de benzer olay yaşanmış ve Ersoy Karpuzcu'ya sahip çıkmıştı. Bu durum başta Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olmak üzere belediye başkanları ile oda ve esnaf temsilcilerini kızdırmıştı. Peki son olayın ardından bu kez Belediye ve oda başkanları bu işe ne diyecek? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Karpuzcu'dan sonra Armutçu! Bu kez ne diyecekler?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de seyyar satıcılara yönelik zabıta müdahalesi zaman zaman tartışmaları beraberinde getiriyor. Son olarak sokakta armut satan bir seyyar satıcıya yönelik zabıta müdahalesi bu yöndeki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bu durum akıllara 2019 yılı Temmuz ayında yaşanan Karpuzcu vakasını hatırlattı. O gün Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir pazar yerinde Karpuz satan Yavuz Turhal’a zabıtalar müdahale etmiş ve kamyondaki karpuzlar kepçeyle toplanmıştı. Karpuzcunun sosyal medyada bu duruma isyan etmesinin ve kamuoyunda tepkilerin artmasının ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy olaya el atarak, Karpuzcuyla partisinin il binasında bir araya gelmiş ve zararını karşılamıştı. 

Karpuzcu'dan sonra Armutçu! Büyükkılıç, Esnaf ve Oda başkanları bu kez ne diyecek?

KARPUZCU’DAN SONRA ŞİMDİ DE ARMUTÇU!
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bu kez de Armut satan seyyar satıcı Yunus Küsen'e sahip çıktı. Gevher Nesibe Mahallesi Mimarsinan Caddesi üzerinde el arabası üzerinde Armut satan seyyar satıcıya zabıta müdahale etmiş, satıcının armut dolu tezgâhı yola devrilmişti. Yaşanan bu seyyar vakasının ardından da yine Milletvekili Ersoy harekete geçti ve seyyar satıcının zararını telafi ettiklerini duyurdu.
SON OLAY AKILLARA KARPUZCU OLAYI GETİRDİ
MHP Milletvekili Baki Ersoy’un, Armut satan seyyar satıcıya yönelik zabıta müdahalesinin ardından yine Karpuzcu da olduğu gibi sahip çıkması akıllara 2019 yılında yaşanan Karpuzcu vakasını hatırlattı.  O gün de gündeme damgasını vuran olay sonrası bazı çevreler belediyeye tepki göstermişti. 
KOLAY YOLDAN PARA KAZANMA!
Tepkilerin hedefinde olan Belediyelerde, Başkanlar ise olağanüstü toplantı yaparak, seyyar konusunu masaya yatırmıştı. O gün basın açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin huzur ve güvenliğine herkesin katkı vermesi gerektiğini ifade ederek, kolay yoldan para kazanmak isteyenlere müsamaha gösterilemeyeceğini belirtmiş ve eklemişti: Bazı uygulamalardan hareketle olayın siyasileştirilmesi yanlış.

Karpuzcu'dan sonra Armutçu! Büyükkılıç, Esnaf ve Oda başkanları bu kez ne diyecek?

BÜYÜKKILIÇ: GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN AĞABABASINI BİZ YAPIYORUZ! OLAYA SİYASETEN YAKLAŞMAK HİÇBİR SİYASETÇİYE YAKIŞMAZ
Büyükkılıç, “Şehrimizde yaklaşık 50 bin esnafımız var. Aileleriyle birlikte yaklaşık 350 bin kişiye hitap eden ahi ahlakına sahip, değerlerine, vatanına, şehrimize bağlı esnafımız var. Bunun yanında kendine göre rızkının peşinde olan; ama kolay yoldan para kazanmak isteyenler de var. Kolay yoldan kazanç elde etmek isteyenler vergi vermiyor, kira ödemiyor, yanlarında eleman çalıştırmıyor, sigorta ödemiyorlar. Biz bunların düşmanı değiliz; ama bu şehir hepimizin. Herkesin şehrimizi sevdiğine şüphem yok; ancak bu işi siyasallaştırmayalım. Bu şehrin huzurunu bozmaya hiçbirimizin hakkı yok. Olaya siyaseten yaklaşmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Bu şehirde kaos ortamı oluşturmaya kimsenin hakkı yok”  ifadelerini kullanmıştı. Büyükkılıç, ayrıca kendilerini bu konuda eleştirenlere de “Gönül belediyeciliğinin ağababasını biz yapıyoruz”  ifadelerini kullanmıştı. 

Karpuzcu'dan sonra Armutçu! Büyükkılıç, Esnaf ve Oda başkanları bu kez ne diyecek?

GÜLSOY: KAYIT ALTINDAKİ ESNAFIN EKMEĞİ İLE OYNAMASIN
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy da  “Kayıt altındaki esnafın ekmeği ile oynanmasın” ifadelerini kullanmış, kendilerinin de belediyelerden bu yönde talepte bulunduğunu söylemişti. 
ALAN: BİZ HER ZAMAN BU KONUYLA İLGİLİ BELEDİYELERİMİZİN YANINDAYIZ
Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan da, bu konuya Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairelerinin müdahale etmesi gerektiğini belirterek, “Büyükşehir isek ve turizm şehri olacaksak bu görüntüleri engellememiz gerekir. Biz her zaman bu konuyla ilgili belediyelerimizin yanındayız” açıklaması yapmıştı. Karpuzcu vakasının ardından yaşanan son Armutçu vakası  "Başkan Memduh Büyükkılıç, Oda başkanları ve esnaf temsilcileri bu işe şimdi ne diyecek?" dedirtti. 

Karpuzcu'dan sonra Armutçu! Büyükkılıç, Esnaf ve Oda başkanları bu kez ne diyecek?