Karpuzatan'daki değişim şaşırttı!

Kocasinan Belediyesi tarafından Oruçreis Mahallesi'ne yapılan Döndü-Şükrü Karaca Aile Sağlık Merkezi ve İsmail Hakkı Durusu Parkı'nın açılı törenine katılanlar Kocasinan bölgesindeki değişimi takdirle karşılarken, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 'Yeni Kayseri'ye ve Yeni Kocasinan'a yakışır bir mahalle inşa ediyoruz' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Karpuzatan'daki değişim şaşırttı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediyesi tarafından hayırsever desteği ile yapılan Döndü-Şükrü Karaca Aile Sağlık Merkezi ve İsmail Hakkı Durusu Parkı’nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Oruçreis Mahallesi’ndeki açılış törenine; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Dr. Murat Cahid Cıngı ve Şaban Çopuroğlu,  ilçe belediye başkanları, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Karpuzatan'daki değişim şaşırttı!

Açılışa katılanlar tarafından Karpuzatan bölgesindeki değişim taktirle karşılanırken, mahallelerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri birer birer yerine getirdiklerine belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Bu parka, Bandırma Vapuru Kaptanı olan ve hemşehrimiz  ‘İsmail Hakkı Durusu’ isminin verilmesi son derece anlamlı ve önemlidir. Bu parkta, İsmail Hakkı Durusu’nun ismi yaşayacak. Karpuzatan olarak bilinen ve TOKİ’nin yaptığı sosyal konutların olduğu bir mahalledir. Gerek mimarisi gerekse yapılaşmasıyla bu bölge daha da güzelleşiyor. Buranın güzelleştirmesine sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni Kayseri’ye ve Yeni Kocasinan’a yakışır bir mahalle oluşuyor. Etaplarında yapılmasıyla imarlaşmış bir mahalle olacak. Gerek kırsal gerek merkez mahallelerimizde hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Merkez mahallelerimiz, üç konu başlığıyla değerlendiriyorum. Yeni imarlaşan, yenilenen ve kentsel dönüşümle yenilenen mahallelerimiz var. Yeni yapılanma olduğundan hizmetlerimizi teker teker yerine getiriyoruz. Bu parkımız, 13 bin 400 metrekare alana sahip. Ayrıca mahalleye 18 kilometre yol yaptık. Sanayi ve ticaret yapılaşmayla da zenginleşen ve güzelleşen bir bölge haline geliyor. Özellikle Kocasinan Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bütün projeler ve çalışmalarda geleceğimizin teminatı evlatlarımıza daha güzel bir Kocasinan bırakmak içindir ” ifadelerine yer verdi.

TOKİ'nin evlerini gördükçe de iftihar ediyorum

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’de konuşmasında ilk olarak Karpuzatan bölgesindeki değişime dikkat çekti. Bakan Özhaseki, ‘Başlarken önce belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Biz buraları çocukluğumuzda karpuz atan diyebilirdik. Kayseri çevresinde kız gelin edenler, eline aldıkları yünleri buraya getirdilerdi. Burada ufak tefek yerlerden sular fışkırıldı. Orada yün yıkarlardı.Ve tamamıyla da terk edilmiş bir alan gibiydi. Şimdi gördüğünüz gibi çok güzel, modern bir mahalle haline gelmiş. Bir taraftan hayırseverlerimizin hayırlarını organize ediyor. Bir taraftan mahalle yeniliyor’ dedi. 

Karpuzatan'daki değişim şaşırttı!
6 Şubat Depremlerinde TOKİ’nin yaptığı hiçbir binanın yıkılmadığını belirten Özhaseki, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Eskiden TOKİ denildiği zaman biraz böyle entel dantel geçirenler, TOKİ'nin evlerine yukarıdan bakarlar. Kekremsi bir vaziyette karşılarlar. ‘ TOKİ konutları mı ne olacak?’ Falan gibi de konuşurlardı. Deprem geçti bir tane bile, bir milyon 300  bin deprem bölgesi dahil olmak üzere TOKİ'nin yaptığı konutlardan bir tanesi bile yıkılmadı. Az hasarlı bir tane TOKİ ev yok. Orta hasarlı ağır hasarlı değil. Az hasarlısı bile yok.Hamdolsun yaptığımız işi iyi yapıyoruz. Bu burada oturan kardeşlerimiz de güle güle otursunlar. Ağız tadıyla otursunlar. Evleri huzur evi olsun inşallah…’ 
Özhaseki, AK Parti hükümetleri döneminde altyapı, sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda büyük gelişmelere imza attıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından aile sağlık merkezi ve park dualarla açıldı.