Karısının soyadını almıştı: 87 yaşında hayatını kaybetti!

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller 87 yaşında hayatını kaybetti. Özer Uçuran, evlendikten sonra karısı Tansu Çiller'in soyadını almıştı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Karısının soyadını almıştı: 87 yaşında hayatını kaybetti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyet’inin ilk ve tek kadın Başbakanı Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller, 87 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir diyaliz tedavisi gören Özer Uçuran Çiller’in bu sabah Yeniköy’deki evinde kalp krizi geçirerek, hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Karısının soyadını almıştı: 87 yaşında hayatını kaybetti!

1937 doğumlu olan Özer Uçuran Çiller, 1963 yılında Tansu Çiller ile evlenince eşinin soyadını aldı. Özer Uçuran Çiller, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada erkek çocuğu olmayan Çiller ailesinin soyadının devamı için Çiller soyadını aldığını açıklamıştı. 

Özer Uçuran Çiller, eşi Tansu Çiller’in başbakan olmasının ardından Türkiye'nin ilk "second gentleman"ı unvanını alan kişi oldu. 

Özer Uçuran Çiller’in cenaze programının henüz netleşmediğini belirtilirken; 3 Haziran 2024 Pazar günü toprağa verilebileceğini ifade ediliyor.