'Kardeşim gavur muyum ben?'

Sancaktepe Mahallesine giden Yücel, mahalle sakinlerinin çözülmeyen imar sorunlarını dinledi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

'Kardeşim gavur muyum ben?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sancaktepe Mahallesi sakinleri, yıllardır çözülmeyen imar sorunlarını İyi Partili Kazım Yücel’e anlatarak yol göstermesini istedi.

Mahalle sakinlerinden bir vatandaş, “45 yıldır biz bu mahallede oturuyoruz, yıllardır biz buraya emek verdik. Biz emekli maaşımızla nereye gideceğiz, ne yapabiliriz?” derken; mahalle sakinleri Sancaktepe’deki imar sorunlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın söz vermesine rağmen çözüme kavuşmadığını dile getirdi. Mahalle sakinleri konutlarının bulunduğu arazilerin de metrekare fiyatının 6 bin TL'ye fahiş fiyattan kendilerine satılmak istendiğini ifade ederek sorunlarını İyi Partili Kazım Yücel’e anlattılar.

Büyükşehir Belediye Meclisi Önceki Dönem İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, vatandaşların dertleri ile dertlenmeye devam ederken; vatandaşlar da sorunlarının çözümünde çareyi Kazım Yücel de arıyor. Bu kez Sancaktepe Mahalle sakinleri, 45 yıldır çözülemeyen imar sorununu Kazım Yücel'i mahalleye davet ederek anlattılar. Sancaktepe Mahallesine giden Yücel, mahalle sakinlerinin
sorunlarını dinledi.Kardeşim gavur muyum ben?Kardeşim gavur muyum ben?                                                                                 

Mahalle sakinlerinden bir beyefendi, “Sayın Cumhurbaşkanımız Suriyeli kardeşlerimize mağdur olmasınlar diye ev yapıyor, İslam âleminin lideri olarak görünüyor mu? Kardeşim ben gavur muyum o zaman?. Ben senin vatandaşınım, ben Memduh başkanla aynı kimliği taşıyorum. Cüzdanımda aynı kimlik var aynı kimliği taşıyoruz.” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

Emekli maaşımızla nereye gideceğiz?

Mahalle sakinlerinden bir kadın da, “45 yıldır biz bu mahallede oturuyoruz, yıllardır biz buraya emek verdik. Biz emekli maaşımızla nereye gideceğiz, ne yapabiliriz?”diye sordu.

Her ay maaşımıza bir metrekare!

Mahalle sakinlerini dinleyen Büyükşehir Belediye Meclisi Önceki Dönem İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de “Santaktepe Mahallesinde bundan iki yıl önce işgalci diyerek tabir edilen mahalle sakinlerimizden bir kısmının yerleriyle ilgili olarak sayın Memduh Büyükkılıç 'Orada bir sıkıntı var mahalle sakinleri de sizi istiyor git görüş sözünüz sözümüz elimizden gelen imar değişikliğini yapacağız buradaki mağduriyeti gidereceğiz' demişti. Üzerinden 2 yıl geçti buradaki vatandaşlarımızın
mağduriyetleri aynen devam ediyor. Bugün belki sayın büyükşehir belediye başkanının bu konudan haberi olmayabilir, milli emlak hazinenin yerindeki vatandaşlara parsel de değil daha imara girmemiş arazilerin metre karesini 6 bin TL’den çıkmış. Yani burada 250- 300 metrekare araziye 2 milyon TL ödemeleri istenmekte. Zaten buradaki vatandaşımızın 2 milyon TL’si olsa bugün gider bitmiş bir daire alır oturur. Buradaki emekli işsiz, bazı vatandaşlarımızın çocuklarının özürlü oluşu ve kocaları olmayan kişilerin aldığı 5-6 bin lira ile vatandaşımız aynen şunu ifade ediyor. 'Her ay aldığımız maaşımıza 1 metre kare alabiliriz' böylesine bir dünya yok burası ne Alpaslan Mahallesi ne Köşk Mahallesi.” ifadelerini kullandı.