Karayel: Sayılan cemaatlerin hepsi ülkemizin güzide kurumlarıdır!

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Meclis'te bütçe görüşmelerinde parti grubu adın söz aldı. Karayel, 'Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle bu iddia devletimizi her alanda lafı dinlenir ve masada söylediğini sahada yerine getirebilir bir hâle getirdi' dedi.

Karayel: Sayılan cemaatlerin hepsi ülkemizin güzide kurumlarıdır!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Dışişleri Bakanlığının bütçesi üzerine söz aldı. 
“NE KADAR GÜZEL ADIM VARSA BUNLARIN HEPSİNİN ALTINDA CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE AK PARTİ’NİN İMZASI VAR”
Bütçe görüşmelerinde söz alan ve “Bu bütçe döneminde 2023 bütçemizi yapıyoruz, devletimizin 100’üncü yıl bütçesi. Allah’a, bize bu bütçeyi yapmayı nasip ettiği için, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti iktidarı olarak devletimizin 100’üncü yıl bütçesini yapmayı nasip ettiği için hamdediyoruz” diyen Karayel,  “20 bu ülkede bütçeleri gerçekleştiriyoruz ve atılan ne kadar güzel adım varsa bunların hepsinin altında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti’nin imzası var” dedi.
“DEVLETİMİZ HER ALANDA LAFI DİNLENİR VE MASADA SÖYLEDİĞİNİ SAHADA YERİNE GETİREBİLİR BİR HÂLE GELDİ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihte kurulan Türk devletleriyle birlikte Selçuklu’nun ve Osmanlı’nın devamı niteliğinde ve onun mirasçısı olan bir devlet olduğunu kaydeden Karayel, “Ülkemiz, özellikle son yirmi yıldır güçlenmesiyle birlikte, hem ekonomik olarak hem siyasi olarak hem askerî olarak hem de bilim ve teknoloji alanında güçlenmesiyle birlikte bu iddiasını çok net şekilde ortaya koymaya başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle bu iddia devletimizi her alanda lafı dinlenir ve masada söylediğini sahada yerine getirebilir bir hâle getirdi. Bu anlamda bu iddiamızın bundan sonra da güçlenerek devam edeceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum”  şeklinde konuştu. 
Karayel: Sayılan cemaatlerin hepsi ülkemizin güzide kurumlarıdır!
“EMPERYAL ÜLKELER ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR”
Emperyal ülkelerin hepsinin Türkiye'nin güçlenmemesi ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyleyen Karayel, “Ülkemizin dış politikasından bahsettiğimizde özellikle Atlantik ve Avrupa ekseni ülkemizin dış politikasının belki de ana omurgasını oluşturuyor ama özellikle AK Parti döneminde Latin Amerika ve Karayipler, Kuzey Afrika ve Körfez ülkeleri, Afrika açılımı, Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar ve Kafkaslar ve özellikle havzalar bazında baktığımızda Akdeniz, Karadeniz, Hazar ve Basra havzasının son derece aktif şekilde kullanıldığını ve dış politikadaki bu aktif durumun ülkemizin özellikle hem etkinliğini hem de ekonomik ilişkilerini son derece iyi etkilediğini açık yüreklilikle ifade edebiliriz” diye konuştu.
“BU KURUMLARIN VE ORADA SAYILMIŞ OLAN CEMAATLERİN HEPSİ ÜLKEMİZİN GÜZİDE KURUMLARIDIR”
İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken evlendirdiğine ilişkin ülkeyi sarsan iddialarla ilgili de konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel,  Meclis’te şunları söyledi: Dün Millî Eğitim Bakanlığının bütçesi üzerinde konuşma yapılırken, hiçbirimizin tasvip etmediği olay karşısında çeşitli cemaatlerin ve kurumların, özellikle TÜGVA, Ensar, İlim Yayma Vakfı, Birlik Vakfı, TÜRGEV ve Hayrat gibi kurumların isimlerinin zikredildiğini gördüm. Tabii, ceza hukukunda cezanın şahsiliği esastır; dolayısıyla, bu cezadan dolayı bu kurumlardan hiç birinin töhmet altında bırakılmasının doğru olmadığını ifade ediyorum. Bu kurumların ve orada sayılmış olan cemaatlerin hepsi ülkemizin güzide kurumlarıdır.
Karayel: Sayılan cemaatlerin hepsi ülkemizin güzide kurumlarıdır!