Karayel: Bugün dünyada güçlü Türkiye'den bahsediyorsak, bu AK Parti sayesindedir!

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Meclis'te konuştu. Karayel, 'Türkiye'nin stratejik hedefleri arasında Avrupa Birliğine tam üyelik de bulunmaktadır' dedi. 'Türkiye artık dünyanın hemen her yerinde varlığını gösteren, uluslararası siyasette 'Acaba Türkiye bu konuda ne der?' diye bakılan bir ülke konumundadır' diyen Karayel, 'Bugün dünyada büyük ve güçlü Türkiye'den bahsediyorsak, bu, devletimizin AK Parti iktidarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda yapmış olduğu doğru ve yerinde hamleler sayesindedir' ifadelerini de kullandı.

Karayel: Bugün dünyada güçlü Türkiye'den bahsediyorsak, bu AK Parti sayesindedir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, “Avrupa Birliği süreci hem ülkemizin sosyoekonomik dönüşümüne katkı sağlaması hem Türkiye'nin küresel siyaset ve ekonomide daha güçlü rol oynayabilmesi bakımından önem taşımaktadır. AB süreci ve bu süreçte gerçekleştirdiğimiz reformlar istikrar içinde üreterek büyüyen, küresel ölçekte rekabet gücü yüksek daha güçlü bir Türkiye olma hedefimizin de önemli bir parçasıdır. Türkiye olarak AB tam üyelik adına atılması gereken adımları atıyor, kararlı bir reform süreci içerisinde atılması gereken adımları atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda AB'den de adil bir yaklaşım bekliyoruz. Yeni fasılların açılmasını gümrük birliğinin güncellenmesi sürecinin başlamasını ve vize serbestisinde de gerekli adımların 2022 yılı içerisinde atılmasını Avrupa Birliğinden bekliyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE ARTIK DÜNYANIN HEMEN HER YERİNDE VARLIĞINI GÖSTEREN, ULUSLARARASI SİYASETTE ‘ACABA TÜRKİYE BU KONUDA NE DER?’ DİYE BAKILAN BİR ÜLKE KONUMUNDADIR”

“AB’yle yürünen bu yolda özellikle stratejik çıkarlarımız ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanları konusunun da gerekli hassasiyetle ele alınmasını bekliyoruz” diyen Karayel, şunları söyledi: AB'nin Kıbrıs'taki çözümsüzlükte, Kıbrıs Rum Kesimi'nin çözümden uzak, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yok sayan, tezleri yerine 2 devletli çözümün sağlanmasını desteklemesini bekliyoruz. Kıbrıs meselesinin çözümü egemen 2 devletten geçmekte ve Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün ön yargısız bir anlayışla kabul edilmesi gerekmektedir. Doğu Akdeniz'de ve Ege Denizi'ndeki sorunlarda da Türkiye'yi yok sayan anlayıştan bir an evvel vazgeçilmelidir. Eğer çözüm isteniyorsa ve bir  çözüm masası kurulmak isteniyorsa Türkiye olarak ilk günden bugüne ülke çıkarlarımıza ters düşmeyecek her türlü çözüm ve diyalog ve iş birliğine açık olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Suriye'den Yemen'e, Afganistan'dan Arakan'a kadar yaşanan insani dramlara gözlerini kapatanlar, Akdeniz'in göçmenlere mezar olmasına göz yumanlar bu krizlerden, özellikle insani krizlerden önümüzdeki süreçte daha fazla etkilenecektir. Bu kapsamda, Yunanistan'ın göçmenlere yaptığı zulme sessiz kalanları insanlık onuruna yakışacak davranışlara davet ediyorum. Bölgemizde Filistin halkına yönelik zulmün devam etmesi hem Müslümanlık adına hem insanlık adına bizleri derinden yaralamaktadır. İsrail-Filistin sorununun çözümü bölge için ve dünya barışı için son derece önemlidir. Kudüs'e sahip çıkmak, hakka, hukuka, barışa, adalete, medeniyete sahip çıkmaktır. Harem-i Şerif’in mahremiyetine ve Filistin halkının haklarına yönelik haksız ihlallerin karşısında dimdik durmayı ve gereken adımları atmayı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz ve bu vesileyle bunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. AK Parti iktidarı olarak ‘Daha adil bir dünya mümkün’ diyerek tüm dünya mazlumlarına umut olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Sultan Alparslan’ın açtığı kapıdan Anadolu'ya yayılan binlerce yıllık tarihimizin ışığında emin adımlarla 2023 vizyonuyla diklenmeden dik durmaya, 2053 ve 2071 hedeflerine kararlılıkla yürümeye milletimizin teveccühüyle devam ediyoruz. Bugün dünyada büyük ve güçlü Türkiye'den bahsediyorsak, bu,  devletimizin AK Parti iktidarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda yapmış olduğu doğru ve yerinde hamleler sayesindedir. Türkiye artık dünyanın hemen her yerinde varlığını gösteren, uluslararası siyasette ‘Acaba Türkiye bu konuda ne der?’ diye bakılan bir ülke konumundadır. Farklı uluslararası platformlarda varlık gösteren Türkiye, insani ve kalkınma yardımlarıyla mazlumların yanında, savunma sanayisi alanında gerçekleştirdiği atılımlarla sahada ve diplomasiyle masada etkin olarak bulunmaktadır. Ekonomik ve teknolojik hamlelerle üreterek büyüyen Türkiye'nin yeniden yapılanan uluslararası sistemde lider ülke olarak var olması adına gerekli tüm adımlar kararlılıkla atılmaya devam etmektedir.