Karakaya: Nerede kalmıştık

KHK ile görevden alınan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası önceki dönem Şube Başkanı Orhan Karakaya, 'Nerede kalmıştık' diyerek göreve başladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Karakaya: Nerede kalmıştık
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası KHK ile ihraç edilen Orhan Karakaya’nın göreve başlaması nedeniyle KESK’e bağlı sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri düzenledikleri basın toplantısı ile Karakaya’ya destek verdiler. 21 yıllık memuriyet hayatının 17 yılını iş yeri temsilcisi ve şube başkanı olarak görev aldığını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası önceki dönem şube başkanı Orhan Karakaya, yıllardır halkın başta sağlık ve eğitim olmak üzere ücretsiz olmasını savunduklarını ifade etti. SES olarak yapılan hizmetlere değil, yapılış şekillerine karşı çıktıklarını ifade eden Karakaya, “Bu ülkeye iyi şeyler yapılmasına karşı çıkmadık. Yollar yapılmasına karşı çıkmadık. Biz yapılış şekline, yapıldığı yerlere karşı çıktık. Bir hastane şehrin dışında olamaz. Halkın kolay ulaşabileceği merkezlerde olmalıdır. Ama şehir hastaneleri şehrin dışına yapılıyor, alışveriş merkezleri şehrin göbeğine yapılıyor. Böyle bir politika olmaz. Beşli diye tabir edilen şirketleri kazandırmak, birilerini zengin etmek yapılış tarzına karşı çıktık. İhale usulüne karşı çıktık” dedi. 

Karakaya: Nerede kalmıştık
Halkın haklarını savunduğu için işinden olduğunu belirten Karakaya, neden hedef alındığını ise şu sözlerle ifade etti: “ Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölüm Başkanı İbrahim Özcan, eski Devlet Eğitim Araştırma Hastanesi başhekimiydi. İbrahim Özcan’ın hukuksuzluğuna, yolsuzluklara göz yummasına karşı çıktığım için; kendi makam odasını halkın parasıyla yenilemesine karşı çıktığım için işten atıldık. Halkımız darbe ile uğraşırken, darbeden 15 gün sonra FETÖ ile bağlantısı olan bir medikal firmaya 150 bin lira ödeme emri çıkardı, biz buna karşı çıktık.”
Hırsızlığa, yolsuzluğa, haksızlıklara karşı çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Karakaya, FETÖ’den ders çıkartılmadığını bugünde FETÖ benzeri yapıların devlet kurumlarına hakim olduğunu söyledi. Karakaya, “Her zaman bilimsellikten, gerçek bir laiklikten, demokrasiden yana ve cemaatlere karşı olan bizler ne yazık ki FETÖ terör örgütüyle mücadele adı altında bizlere bedel ödettiler. Benim gibi on binlerce insanı hiçbir gerekçe göstermeden haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden atıldı. FETÖ’nün siyasi ayağının açığa çıkarılmadığını belirterek Karakaya, “ 7 yıl sonra da olsa adaletin yerini bulması bizleri sevindirmiştir. Kaldığımız yerden taleplerimizi dile getirmeye, taleplerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.