'Kandırıldık! Bizden nasıl oy isteyecek?'

Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan 'Yüz Yüze' programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gazetecilerin ve vatandaşların sorularını yanıtladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizd

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Kandırıldık! Bizden nasıl oy isteyecek?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan ‘Yüz Yüze’ programının konuğu oldu. Başkan Büyükkılıç burada Gazeteciler Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın, sorularını yanıtladı. 

‘Başkan bizden nasıl oy isteyecek?

Vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Büyükkılıç, bir vatandaşın (Ferhat Uludaşdemir) Sancaktepe’de tapularını hala alamadıklarını ve Başkan Büyükkılıç’ın 1 yıldır söz verdiği halde Sancaktepe Mahallesi’ne hiç gitmediğini ifade etti.

Vatandaş, Büyükkılıç’ın kendilerinden nasıl oy isteyeceği sorusunu yöneltti. 
Büyükkılıç ise tapuyu vereceklerinin kendileri olmadığını mülkün Milli Emlak’a ait olduğunu ama gerekli planlamaları yaptıktan sonra tapularını almak konusunda da gerekli girişimlerimizi sürdüreceklerini belirtti. Tapuyu verip vermemek Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün, Milli Emlak'ın arazisi ama askeri ile görüşme yaptıktan sonra tapuları vereceklerini söyledi.

‘Vatandaşlarımıza söylediğimiz her şeyi yaptık’

Başkan Büyükkılıç; ‘Sancaktepe'de hazine arazileriyle ilgili düzenleme yaptık.  Kamusal alanda kalan satın alma hakkı olmayan yerleri düzenleme ile konut adaları içine aldık. Satın alma hakkını vatandaşlarımıza verdik. Milli Emlak’tan satın alınabilir hale getirdik. Kamu alanında kalan mali hazinesine ait doksan dört adet eski evi imara dahil ettik. Belediye olarak yapacaklarımızın tamamını Sancaktepe'ye vatandaşlarımıza söylediğimiz her şeyi yaptık. Milli Emlak'tan satın alacak şekle geldiler. Tapular bize ait olmadığından maliye hazinesinden satın almaları gerekiyor. Bizden değil. Soruyu soran arkadaşımıza da hem telefonla hem de yazıyla cevabını verdiklerini’ söyledi.