Kadınlar bu sergide buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi KAYMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan 'Sanat ile Dönüştürüyoruz Sergisi'nin açılışına katıldı. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Kadınlar bu sergide buluştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından düzenlenen ‘Sanat ile Dönüştürüyoruz Sergisi’nin Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu Fuaye alanındaki açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın katılımlarıyla açıldı. Serginin açılışına, Başkan Büyükkılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ve kursiyerle birlikte gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Sıfır atık projesi ile ilgili çalışmalar şehrimize hayırlı, uğurlu olsun diyoruz. Teşriflerinden dolayı hanımefendiye, değerli il başkanımıza, kıymetli eşime ve her bir hanımefendiye gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyor, hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Büyükkılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ve katılımcılarla birlikte sergideki ürünleri inceledi.

Sergi açılışının ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Farkındalık Müdürü Hülya Çakır tarafından ‘Sıfır Atık Yolculuğunda Kadınların Güçlendirilmesi’ Eğitim Semineri verildi.

Seminere katılan ve burada konuşan Başkan Büyükkılıç’ın eşi Necmiye Büyükkılıç, özünde sıfır atık prensibinin nesilden nesile aktarıldığına değinerek, “Sıfır atık çocukluğumuzdan beri öğrendiğimiz annelerimizden, babalarımızdan, ananelerimizden öğrendiğimiz bir program. Bunu şimdi burada bilimsel olarak pekiştireceğiz” dedi.

Sıfır atık projesinin 7 yıl kadar önce başlatıldığını hatırlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki de “Emine Erdoğan Hanımefendilerin himayelerinde sıfır atık projesi başlatıldı. Hemen Çevre Şehircilik Bakanlığında bunun uygulamalarına geçildi. Büyük verim elde edildi” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin ise, sıfır atık bilincini halka halka çevreye yayılacağını ve bu bilinçle sergiden ayrılacaklarını ifade etti.

Kadınlar bu sergide buluştu
Kadınlar bu sergide buluştu
Kadınlar bu sergide buluştu
Kadınlar bu sergide buluştu
Kadınlar bu sergide buluştu
Kadınlar bu sergide buluştu