KAAN ve Altay'da Kayseri imzası! Hangi parçaları Kayseri'de üretilecek

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, odaların Türkiye'de üretilmeyen ürünlerin yerli üretim zincirlerinin oluşturulması için çaba gösterdiğini belirterek, KAAN ve Altay'daki Kayseri detaylarını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
KAAN ve Altay'da Kayseri imzası! Hangi parçaları Kayseri'de üretilecek

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Gazeteci Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan'ın sunduğu "Ramazan Özel Yüz Yüze Programı"nda konuk oldu. Savunma sanayi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Büyüksimitci programda, Kayseri'deki ticaret ve sanayi odalarının öncülüğünde yapılan çalışmalara değindi.

Kayseri’de ülkede üretilmeyen ürünlere odaklanıldığını belirten Başkan Büyüksimitci, “Kayseri'de Ticaret Odası ve Sanayi Odası öncülüğünde yaptığımız çalışmalarda ana hadise Türkiye'de üretilmeyen, neyi üretiriz kardeşim? Hatta Türkiye'de ham maddesi madeni olup da yurt dışına o madeni götürüp ondan sonra yarı mamul olarak alıp tekrar nihai mamule getirmek değil, ilk baştan sonuna kadar nasıl bir zincir tamamlayacak ürünü yaparız” dedi.

KAAN ve Altay'da Kayseri imzası! Hangi parçaları Kayseri'de üretilecek

KİM Teknoloji ile imzalanan anlaşmayla KAAN muharip uçağıyla ilgili resmi tedarik işlerinin başlamasının bu çabaların bir parçası olduğunun altını çizen Büyüksimitci, Türkiye'de üretilmeyen özel bir fren sistemi olan karbon fren sistemi için şunları söyledi; “Çok şükür KİM Teknoloji tarafında imzalar atıldı, KAAN muharip uçağımızın şu anda resmi tedarik işlerinde. Karbon fren diski dediğimiz Türkiye'de üretilmeyen çok özel bir fren sistemi var, onları yapacak. Çünkü bunlar yüksek hızlı uçaklar biliyorsunuz. Orada normal frenler söz konusu. F 16’da benzer sistemler var. Onu inşallah geliştireceğiz,  teslim edeceğiz. Milli tank projemizin Altay'ın zırhlarıyla ilgili şu anda sözleşmeler imzalandı. İnşallah onların da üretimine başladık” dedi.

KAAN ve Altay'da Kayseri imzası! Hangi parçaları Kayseri'de üretilecek

Kim Teknoloji nedir? 

KİM Teknoloji A.Ş. 2019 yılında Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Sanayi Odası’nın öncülüğünde Kayseri’den çok sayıda yatırımcının katılımıyla ileri malzemelerin uygulama alanlarına yönelik üretim yapan ve yüksek katma değerli ürünler sunan uluslararası bir firma olmak amacıyla kurulmuştur.

Firma bölgeye ilham vermek ve yoğun araştırma faaliyetlerine dayalı sürdürülebilir bir işletme kurmak için yeni bir vizyonu, teknolojiye dayalı büyüme modelini ve geleneksel yaklaşımı bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

Şirketin birincil temel teknolojisi, savunma, enerji, ulaşım, sağlık, madencilik gibi çeşitli sektörler için çözümler sağlayan gelişmiş seramik teknolojisi ve nano teknolojiye dayanmaktadır.