Jeotermal güçle tarımda yeni dönem: Kayseri'nin hedefi 35 bin ton
Kayseri'de bozkırın ortasında kurulan jeotermal sera yatırımı, 35 bin ton üretim ve 1.600 kişilik istihdam hedefiyle tarımda yeni bir dönemin kapısını aralıyor.
Kayseri’de tarımda yeni bir sayfa açılıyor: Bozkırın ortasında jeotermal güçle kurulan dev sera yatırımı, üretimi 12 aya yayarak şehri hem iç pazarın hem de ihracatın güçlü oyuncularından biri haline getirmeyi hedefliyor. Enerjiden altyapıya, istihdamdan ihracata uzanan bu büyük proje, sadece bir yatırım değil; Kayseri’nin üretim vizyonunu yeniden tanımlayan stratejik bir adım olarak öne çıkıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri, Kayseri Valiliği’nin himayeleri ve Kayseri Ticaret Borsası’nın organizasyonuyla hayata geçirilen Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
1 milyon 237 bin metrekarelik alan
Yaklaşık 1 milyon 237 bin metrekarelik alanda kurulan dev proje; modern seralar, sanayi alanları ve güçlü altyapısıyla Türkiye’nin örnek tarım yatırımlarından biri olarak gösteriliyor. Bölgede sürdürülen jeotermal sondaj çalışmaları kapsamında 10’uncu kuyuya ulaşılırken, üretimin temelini oluşturacak enerji altyapısı da adım adım tamamlanıyor.
35 bin ton üretim hedefi
Proje faaliyete geçtiğinde yıllık 35 bin ton meyve ve sebze üretimi hedefleniyor. Üretilen ürünlerin yalnızca iç pazarda değil, Avrupa başta olmak üzere farklı ülkelere de ihraç edilmesi planlanıyor. Toplam yatırım büyüklüğü 5 milyar TL olan projeyle Kayseri ekonomisine ciddi bir katkı sağlanması öngörülüyor.
Bölge aynı zamanda önemli bir istihdam kapısı olacak. Proje tamamlandığında yaklaşık 1.600 kişiye iş imkanı sağlanacağı belirtilirken, üretim sürecinde kadın istihdamının da öne çıkacak.
Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle, Kayseri Valiliğimizin himayelerinde ve Kayseri Ticaret Borsamızın organizasyonunda hayata geçirilen Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Proje… pic.twitter.com/Exr0VFaWd0
— Gökmen Çiçek (@gokmen_cicek_) June 30, 2026
